Gündem

Nagehan Alçı, Fazıl Say'a patladı: Artık yeter, bu hastalığın adı şizofrenidir

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz ziyaretine katılan Nagehan Alçı, CHP yandaşlarını adeta çılgına çevirmişti. Tartışmalar sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini eleştirenlere "Vız gelir, tırıs gider" çıkışını yapınca tepkilerin odağı haline gelmişti.

FAZIL SAY TEPKİ GÖSTERMEYE DEVAM ETTİ

İmamoğlu'nu Nagehan Alçı üzerinden eleştirenlerin başında piyanocu Fazıl Say geldi. Yaşanan sürecin ardından aylar sonra Ekrem İmamoğlu, Nagehan Alçı'ya bir röportaj verdi. İmamoğlu'nun Alçı'ya röportaj vermesi Fazıl Say'ın bir kez daha tepkisini çekti.

FAZIL SAY BÖYLE COŞMUŞTU

Habertürk'te yayınlanan röportajı eleştiren Fazıl Say, "Ya Nagehan ve eşinin mağdur ettiği Atatürkçüler, demokratlar, çağdaş insanlar ne olacak? Evleri basılanlar? Hasta yatağından alınanlar? Bu ülkeyi savunan bizler çok mu keyif aldık mahkemelerde falan sürünürken? Bu yüzden pişmanım, hayal kırıklığım büyük. Sadece ben değil, çoğumuz. CHP, İmamoğlu’nu aday filan asla göstermemeli. Alay mı ediliyor bizlerle? Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu" ifadelerini kullanmıştı.

ALÇI:  ARTIK YETER

Say'ın tepkisine cevap veren Nagehan Alçı, ''Daha önceki hiçbir sataşmasına cevap vermedim. Şuursuz ithamlarla muhatap olmak istemedim. Ama artık yeter!'' ifadelerini kullanmıştı. Alçı yazısında Fazıl Say'ın politik ve entellektüel açıdan şuursuz bir insan olduğunu, yazdıklarının ortaokul seviyesinde trollerin yazdıklarıyla kıyaslanabileceğini söyledi.

'SENİN BİNECEĞİN TEK OTOBÜS CEZAEVİ OTOBÜSÜ'

Fazıl Say, Alçı'nın yazısına, "Yok röportajdı, yok otobüstü. Geç bunları. Senin bineceğin tek otobüs cezaevine giden otobüs olmalı. 15 yıldır apaydınlık insanların hayatına kastettin “algı” yöntemiyle! Ekrem’i de aday maday yaptırtmıyorum! Bu yüzden! + Erdoğan da konserime geldi. Dinledi. Tebrik etti. Nokta!" dedi.

'FAZIL SAY'IN DÜŞTÜĞÜ DURUMA ÜZÜLÜYORUM'

Say'ın bu açıklamasının ardından Nagehan Alçı bir kez daha tartışmaya müdahil oldu. Alçı, Fazıl Say'ın düştüğü duruma çok üzüldüğünü belirttiği açıklamasında, "Bu hastalığın adı şizofreni. Acil Bakırköy’e yatırılıp müşahede altında tutulması şart. Fazıl Say’ın düştüğü bu duruma çok üzülüyorum.." şeklinde konuştu.

'FAZIL SAY YALAN SÖYLÜYOR'

Alçı sosyal medya hesabından, "Fazıl Say, Tayyip Erdoğan konusunda da yalan söylüyor. 2019’da Erdoğan’a o salonda nasıl övgüler düzdüğüne herkes, tüm kameralar şahit. Üstelik bu dalkavukluk gösterisinden 25 gün önce Metin Akpınar polis baskınıyla evinden alınmıştı. Say’ın karakteri budur maalesef, çok acı. Yazımda da ispatladığım gibi Fazıl Say ideolojik açıdan tam bir Mehmet Ali Çelebi’dir. Teğmen Çelebi ne ise Say da odur. Ruh ikizi bunlar. Say da militarist, ulusalcı, sağcı. Tayyip Bey’e “zalim diktatör” diyor Say ama sistem için çok kullanışlı, Tayyip Erdoğan’a çok faydalı… Fazıl Say “İslam ve Müslümanlara hakaret” davasından haksız yargılandı. Ben bu adaletsizliğe karşı çıktım. Enver Aysever şahit. Yazımda videosu var. Rasim ise Fazıl Say’ı Sabah gazetesinden savundu. Bu davaya karşı çıktık. Say yalan söylüyor. Fazıl Say’ın “kırmızı çizgileri” ben değilim, hele Rasim hiççç değil. O da yalan. Neyse.. O mevzuda açıklama yapıp bu piyanistimizi daha fazla mahçup etmek istemiyorum. Fazıl Say’ı Fazıl Say yapan insanlardan biri olan merhum Prof. Dr. Önder Kütahyalı’nın hatırası var. Sustum.." ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }