Gündem

Uşak Belediyesi'nin Gençlik Festivali, Hindu Festivaline benzetildi

Abone Ol

Uşak Belediyesi Genç Kuşak Topluluğu tarafından 14-15-16 Mayıs tarihlerinde Atapark'ta düzenlenen GençKuşak Fest'te katılımcılara Uşak Belediyesince çeşitli renklerdeki toz boyalar dağıtıldı. Dağıtılan boyaların gençler tarafından birbirine atılmasıyla ortaya çıkan görüntü Hinduların kutladığı Holi Festivali'ne benzetildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ UYANDIRDI

Uşak Belediyesinin resmi sitesinden daha önce açıklanan programda Halk danslarından modern danslara, dj performanslarından çeşitli sahne şovlarına kadar pek çok etkinliğin gerçekleştiği 15 Mayıs tarihinde, gençlerin kapsamlı bir renk cümbüşü içerisinde doyasıya eğlendiği ColorFest'in ardından tartışmaların fitili ateşlendi. Hinduların 'Holi' Festivali'ne benzetilen boya partisi sosyal medyada bir çok kullanıcının tepkisini çekti.

 

BAŞKAN ÇAKIN: UŞAK GENÇLİĞİ DE RENGARENK

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yaptığı konuşmada, yaz boyunca gençlere yönelik çok sayıda etkinlik hayata geçireceklerini belirtti. Çakın, "Şu an gençlerimizin üzerindeki boyalar nasıl rengarenkse Uşak gençliği de rengarenk. Biz Uşak Belediyesi olarak hiçbirinizi birbirinizden ayırmadan Genç Kuşak projemizle hepinize Uşak'ta yaşamayı keyifli hale getirmeyi ilke haline getirdik. Uşak'ta güzel bir gençlik dönemi geçirin." dedi. Başkan Çakın ve katılımcılar, müzikle birlikte geri sayımın yapılmasının ardından toz boyaları çevrelerine saçtı.

HOLİ FESTİVALİ NEDİR?

Holi kutlamaları, Holika Dahan olarak adlandırılan, Holi'den bir gece öncesinde insanların toplandığı bir şenlik ateşinin önünde dini ritüeller gerçekleştirmeleri ile başlar. Toplanan kişiler, kendi içlerindeki kötülüklerin şeytan kralı Hiranyakaşipu'nun kız kardeşi Holika'nın ateşte öldürülmesi gibi yok edilmesi için dua ederler.

Ertesi sabah bir "renk festivali" olan Rangwali Holi kutlanır. Bu kutlamlarda insanlar birbirlerini ıslatır ve renkli tozları birbirlerine atarlar. Su tabancaları ve su dolu balonlar da kutlamalar esnasında kullanılabilir.

Renk savaşı sokaklarda, parklarda ve tapınak ile binaların dış kısımlarında meydana gelir. Gruplar davul ve diğer müzik enstrümanlarını taşır, seyahat eder, şarkı söyler ve dans ederler. Aile ziyaretleri ve Holi'ye özel yiyecek ve içeceklerin yenmesi de gelenekler arasındadır. Aralarında bhang'ın da yer aldığı bazı geleneksel içecekler, psikoaktif bir madde olan kenevir içerir.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }