Muhammed Köse yazdı: İran'dan nefret ediyorum ama İrancılardan daha çok Muhammed Köse yazdı: İran'dan nefret ediyorum ama İrancılardan daha çok

ABD Başkanı Joe Biden'a seslenilen mektupta DSÖ'ye karşı tavır alınması istenirken; ABD'li vergi mükelleflerinin DSÖ'ye giden paralarına da dikkat çekildi. 

Mektupta, "COVID-19 salgını hakkındaki yanlış bilgiler ve propaganda, DSÖ'nün resmi ve kamuya açık açıklamalarına yayıldı. DSÖ, Çin Komünist Partisi'ne dalkavukluk yaparken, ABD'nin DSÖ adına faturayı ödemesi kabul edilemez. Çin'in DSÖ üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, DSÖ'nün finansmanını kesmenin zamanının geldiği açık.” ifadelerine yer verildi.

Mektupta, DSÖ'den çekilmek veya ABD'nin kuruluşa yaptığı katkıların azaltılması konusunda iki partili destek oluşturmak misyonuna vurgu yapıldı.

G Mp Tp M E X A A Ay Ywf

G Mp Y Qo5 W Q A A D Xjg

EMMER: DSÖ BAŞARISIZ OLDU

Cumhuriyetçi Partili, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Denetçisi Tom Emmer, 2025 mali yılı ödenek faturalarında DSÖ'ye hiçbir ABD vergi mükellefi fonu sağlanmamasını talep etti.

Ayrıca, Emmer, "Dünya Sağlık Örgütü, Çin Komünist Partisinin Kovid-19'un geliştirilmesi ve yayılmasındaki rolünü örtbas etti ve o zamandan beri milyonlarca insanı öldüren, günlük hayatımızı altüst eden ve binlerce küçük işletmeyi yok eden küresel salgından onları sorumlu tutmakta başarısız oldu" dedi.