Ahmed Fikri Doğan Hocaefendi kimdir?

İlk hac kafilesinin gidiş tarihi belli oldu İlk hac kafilesinin gidiş tarihi belli oldu

1944 yılında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Gülpınar nahiyesinde doğdu. İlkokulu 1954-1955 eğitim-öğretim döneminde tamamladı.

İlim Tahsil Hayatı

Ezine ilçesi Geyikli Beldesi’nde teyzesinin himayesinde ilim tahsil hayatına başladı. Bu ilçede imamlık vazifesini îfâ eden merhûm İlyas Vanlıoğlu Hoca Efendi’nin yanında 1956’da başladığı hafızlığını 1958 yılında ikmâl eyledi. Ardından, merhûm İlyas Vanlıoğlu Hoca Efendi’nin rahle-i tedrîsinde, İstanbul Hasköy Kur’ân Kursu Medresesi‘nde Arapça (İslâmî İlimler) tedrisâtına başladı. Buradaki ilim tahsilini 1962 yılına kadar sürdürdü.

1962’de Mahmud Efendi'yi tanıyıp intisâb etti ve hizmetine girerek ders halkasına katıldı. 1964-1966 yılları arasında askerlik vazifesini îfâ etti. 1966 yılında tekrar Mahmud Efendi'nin yanında ilim tahsiline devam etti.

Müderrislik ve İmam-Hatiplik Yılları

1967 senesinde imtihanlara girerek Fatih Karaali Camii’nde müezzin-kayyım olarak göreve başlayan Fikri Efendi, 1980 yılında Fâtih Hacı İsa Camii‘ne imam-hatip olarak atandı. Burada imam-hatiplik vazifesinin yanı sıra Hacı İsa Camii Kur’ân Kursu’nda fahri öğreticilik ve idarecilik görevlerini de yürüttü. Kur’ân-ı Kerîm tecvîd ve tâlim eğitiminin yanı sıra medrese derslerini de okuttu.

İsmailağa Camii İmam-Hatipliği

1999 yılında Mahmud Efendi'nin emri ile İsmailağa Camii’nde imam-hatip olarak vazifeye başlayan Fikri Efendi, 2009 yılında emekliye ayrıldı. İlim yolunda hizmetlerine tedrîsât ve telif alanında çalışmalarına emekliliğinden sonra da devam etti ve kıymetli eserler kaleme aldı.

İlim ve Tasavvuf Yolunda Çalışmaları

İlmî çalışmalarının yanı sıra tarîkat-ı aliyyeye yönelik hizmetlerini Mahmud Efendi'nin ve Hasan Efendi'nin irşâd devirlerinde sürdüren Fikri Efendi, Hasan Efendi'nin rahmet-i Rahmân’a kavuşmasının ardından, halifesi olarak İsmailağa Cami-i Şerîfinde irşâd hizmetlerine başladı.