İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa etti İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa etti

DİSK, KESK ve CHP'nin çağrısıyla birçok grup 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na çıkmak için İstanbul Saraçhane'de toplanmıştı. Polisin Taksim'e yürüyüşe izin vermemesinin ardından kışkırtmalarda bulunan gruplar, polisleri hedef almıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs'ta polise saldıran 226 şahsın gözaltına alındığını açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'ne ilişkin yaptığı paylaşımda 1 Mayıs'ta yaşanan olaylara da değindi.

Bahçeli, "Emek ve değer nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanımayan, yağma, talan ve yıkımı ideoloji haline getiren başıbozuk güruhun 1 Mayıs'ta sahneledikleri vandallıklar, medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmazken, Türk milliyetçilerinin tam 80 yıl evvel kanuni sınırlar içinde, fikir ve demokrasi namusuna riayet ederek yaptıkları gösteriler hala takdir ve tazimle hatırlanmaktadır." ifadelerini kullandı.