İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede müdürlük yapan İbrahim Oktugan'a (74) silahlı saldırıda bulunarak ölümüne neden olan 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Şüpheli Y.K., savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

İran'daki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor! MSB de devrede İran'daki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor! MSB de devrede

"HAYATİ VÜCUT BÖLGESİNE HEDEF ALARAK 2 EL ATEŞ ETTİ"

Olaya ilişkin detaylar ise savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı.

Sevk yazısında, öldürülen Oktugan ile Y.K. arasında okulda ilişiğin kesilmesi ve aralarında geçen tartışma dolayısıyla husumet beslediğinin anlaşıldığı, 2023 Aralık ayında gerçekleşen olay sonrasında suça sürüklenen çocuğun ulaştığı ruhi sükunete rağmen fiilini planladığı şekilde icra ettiği, böylece Y.K.’nin eğitimci Oktugan’ı silahla hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi.

"BU OLAYDAN DOLAYI YAŞANANLARI KENDİME YEDİREMEDİM"

Öte yandan, Y.K.’nin savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Y.K.'nin ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"2023’ün ilk döneminin ortalarında başka bir okuldan bu özel liseye kaydoldum. Burada çeşitli sebeplerden hakkımda disiplin cezaları yazıldı, ben imzalamak istemedim. Aralık ayında sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan’ın odasına gittim, annemle oturuyorlardı. Anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim sırada müdür, ‘Burası Türkiye, benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz.’ dedi. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı. Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi de aradık, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim."

"SABAH ANNEME BÖREK ALACAĞIMI SÖYLEYEREK ÇIKTIM, OKULA GİDECEĞİMDEN KİMSENİN HABERİ YOKTU"

İfadesinde olaydan 1 gün önce aynı okulda okuyan birini gördüğünü ve aralık ayında yaşadığı olayın aklına geldiğini söyleyen Y.K. şöyle devam etti:

"Tekrar sinir oldum. Müdürün hala okulda olup olmadığını sordum. Hala orada çalıştığını söyleyince 4 Mayıs günü 10 bin lira karşılığında aldığım tabanca ile okula gitmeye karar verdim. Sabah anneme börek alacağımı söyleyerek çıktım, okula gideceğimden kimsenin haberi yoktu. Kapıya geldiğimde selam verdim, bir anda kapı açıldı. Kimseye bir şey söylemeden hızlı bir şekilde müdürün odasına geçtim. Masada oturuyordu, beni görünce ayağa kalktı.

"AMACIM AYAKLARINDAN VURMAKTI"

Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. 2 mermim vardı, ikisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Sonrasında hızlıca odadan çıkıp geldiğim kapıya yöneldim ve silahı yere doğru tutarak peşimden gelmeyin dedim. Kapıya koşup kapıyı zorladım, açılmayınca birinden açmasını rica ettim. Bir çocuk da kapıyı açtı.

"SİLAHI VE TELEFONUMU ALİBEYKÖY BARAJI’NA ATTIM"

Benim amacım öldürmek değildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdim. Bir süre sonra da silahı ve telefonumu Alibeyköy Barajı’na attım."