Kocaeli

AK Parti'nin Kocaeli milletvekili aday listesi

Abone Ol

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için AK Parti aday listesini Yüksek Seçim Kurula verdi. Listeler seçim kuruluna teslim edilmeden önce AK Parti İl Başkanlığı tarafından SEKA Kır Bahçe Düğün salonunda düzenlenen programla tüm aday adayları bir araya getirildi. Burada il başkanlığı tarafından düzenlenen programa aday adayı olan mevcut 5 milletvekili dışında 146 aday adayı davet edildi. Adayların açıklanacağı programda İl Başkanı Şahin Talus ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

BÜYÜK HEYECAN VARDI
Milletvekili listeleri Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmeden önce tüm Türkiye’de 30 Büyükşehir’de liste başında yer alan isimler açıklandı. Kocaeli’de birinci sırada Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yer aldığı listenin kalan 13 ismi ise İl Başkanı Şahin Talus tarafından genel merkezden gelen telefonun ardından açıklandı. Talus’un açıklamasından önce aday adayları saat 15.30 itibariyle SEKA Kır Düğün salona geldiler. Aday adaylarının heyecanlı bekleyişi gözden kaçmadı.

4 VEKİL YERİNİ KORUDU
Büyük heyecanın yaşandığı salonda saat 16.30’da İl Başkanı Şahin Talus kürsüye çıkarak adayları açıkladı. Tüm aday adaylarına teşekkür eden ve seçim sürecinde birlik ve beraberlik içinde çalışmaya davet eden Talus, adayları tek tek açıkladı. 14 aday adayında mevcut milletvekillerinden aday olan 5 isimden sadece Emine Zeybek listede yer almazken, 4 mevcut vekil listedeki yerlerini korudu.

LİSTEDE BAKAN YOK
AK Parti Genel Merkezi, mevcut bakanların büyükşehirlerde aday gösterme kararının ardından gözler Kocaeli’ye gelecek bakana çevrildi. Ancak Kocaeli’de sürpriz bir şekilde aday adayı olan Sadettin Hülagü’nün ardından bu ihtimal azaldı. Açıklanan aday listesi de bu ihtimalin Sadettin Hülagü’nün aday adayı olması ile ortadan kalktığını gösterdi.

AK PARTİ’NİN KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1.      Sadettin Hülagü

2.      Radiye Sezer Katırcıoğlu

3.      Veysal Tipioğlu

4.      Mehmet Akif Yılmaz

5.      Cemil Yaman

6.      Sami Çakır

7.      Yasemin Özdemir

8.      Mehmet Ellibeş

9.      Ali Güney

10.  Berna Abiş

11.  Hasan Soba

12.  Erkan Aksoy

13.  Gülay Artut

14.  İbrahim Efe

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }