Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı yarın hizmete girecek Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı yarın hizmete girecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalışan yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ek protokol imza töreni bugün gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde İlçe Belediye Başkan Adayları bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın belediye işçilerinin enflasyon artı 2 puan olan 6 aylık zamları geçtiğimiz yüzde 49.25’e çıkardıklarını açıklamıştı. Ancak sosyal haklara yapılmayan bu zam ile ilgili işçilerin talebi üzerine yeniden görüşmeler başladı

5 SENDİKA İLE PROTOKOL

İşçilerin sadece ücrete yapılan bu zam oranını kabul etmemesi üzerine sosyal haklarla ilgili de yeniden görüşmeler yeniden yapıldı. Hizmet İş Sendikası, Hak İş Sendikası, Liman İş Sendikası, Özgüven Sen ve Özsağlık İş Sendikası yeniden işverenlerle görüşmeye başladı. Bazı ilçelerde yemek paralarının düşük kalması nedeniyle yemek ücretlerinde de düzenlemeye gidildi. Bugün düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan, Özgüvensen Sen Kocaeli Şube Başkanı Adnan Uysal katıldı.

“MAAŞ ALINAMADIĞI DÖNEMLERİ BİLİYORUM”

Mutluluğun resmi bu diyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu şehrin tüm insanlarının mutlu olmasını gaye edindik. Onlar Allah Razı olsun desinler diye çalıştık. Belediye bir emanettir. Şehrin bize emanetidir. Biz bu emanetin gereğini yapacağız. Bunu bir başıma yapmadım, sizlerle birlikte yaptım. Bugün bu şehir mutluysa bu sizin sayenizde oldu. Çalışanın mutlu olmadığı bir belediyenin o şehrin insanlarını mutlu etmesi mümkün değil. Önce yol yürüdüğümüz arkadaşları muylu etmeliyiz. Belediye çok iş yapacak, yaparken bütçesini de iyi yönetecek. 2000’lerin başında bu belediyeyi devraldık. Bu belediyelerin geçmiş hikayelerini biliyorum. Maaşını alamadığı için esnaftan mal alamadığı, belediyede işçi ise maaşını alamadığı için alışveriş yapılamadığı dönemlerden bugünlere geldik.

“YUVACIK BARAJINIZIN BORCU”

İbrahim başkan devraldığında 44 belediye vardı. Belde belediyelerinde çalışanlar Büyükşehir Belediyesine alındı. Onların tüm alacakları ödendi. İşçinin maaşı ödendi mi diye kuşku duyulan bir yer yok. Zamanında her şeyi yapmaya kalkıp hesap kitap yapmayan insanlar bu belediyeleri borç batağına batırdığı gibi Büyükşehir Belediyesini de borç batağına batırdı. Bu belediyeyi aldığımda 6 milyar borcu vardı şimdi 2 milyarın altında düştü. Şehre ne lazımsa yaptık, bunlara rağmen 4 milyar borç ödedik. Borç yönetimini öyle bir yere getirdik eskiden 1 ayda kesilen şimdi 1 senede kesiliyor. Büyükşehir belediyesini en borçlu belediye yapan zihniyet hala çıkıp sıkılmadan Tahir Büyükakın borç batağına batırdı diyorlar. İnsan biraz utanır da bu konuyu açmaz. BU sizin Yuvacık Barajınızın borcu. 300 milyonluk barajı 2.2 milyara mal edip borç batağına sürükleyen sizsiniz.

“AKLINIZI BAŞINIZA GETİRİN”

Ben bu borç yönetimi sayesinde işçilerimin yüzünü güldürebiliyorum. İddia ediyorum Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mali yapısı en sağlam belediyedir. Borç, hazineye olan borç ve genel borç olarak hesaplanır. Bizim hazine dışında borcumuz yok. Bankalara borcumuz yok. Borçları hesap ettiğimizde şampiyon İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi.4 Milyar borç ödemiş başkana borç batağına sürükledi deme hadsizliğini göstermeyin. Aklınızı başınıza getirin. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Vergisini ödeyemeyen, bundan dolayı kapısına haciz dayanan zihniyetin durumu ortada.

“BİN DAHA”

Türkiye’nin hep en iyi sözleşmelerini yaptık. Sizi enflasyona ezdirmeyen, emeğinizin belki tam karşılığı değil ama elimizdeki imkanların en iyisi olacak şekilde düzenleme yaptık. 34 bin 40 liralık en düşük ücret belirledik “dedi. Başkan Büyükakın’ın oranı açıklaması sonrası Belediyeb işçileri hep bir ağızdan “Bin daha” diye slogan attı. Bin liralık artışın belediyeye yıllık 120 milyon lira yük getirdiğini ifade eden Büyükakın, “ama size bin bir 120 Milyon daha helal olsun. Bu demek oluyor ki 34 değil 35 bin lira” dedi.