DEM Parti, İzmit Belediye Başkan Adayı Avukat Gencer Demirkaya'yı adaylıktan geri çekti. DEM Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyeceklerini duyurdu.

Haberin ardından sosyal medyada CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in Afrin operasyonu döneminde isminin füzelerden birinin üzerine yazılı olduğu fotoğrala ilgili paylaşımı gündeme düştü.

Fatma Kaplan Hürriyet Afrin

''BU FOTOĞRAF BENİ AĞLATTI''

Kocaeli'deki fabrikada rehin alınan 7 işçi kurtarıldı Kocaeli'deki fabrikada rehin alınan 7 işçi kurtarıldı

Türk ordusunun Afrin’e yönelik 22 Ocak 2018’de başlattığı operasyondan 15 gün sonra bir askerin atılan füzelerden birinin üstüne yazdığı “Fatma Kaplan Hürriyet’e Afrin’den sevgiler TMYS Derneği” fotoğrafını paylaşan o dönem CHP milletvekili olan Kaplan, “Bu fotoğraf beni ağlattı. Hayatımda hiç bu kadar duygulandığımı ve onurlandığımı hatırlamıyorum. Bu fotoğraf siyasetteki bütün koltuklardan kıymetli. Siyasetin en büyük kazanımı. Terörle mücadelede yaralanmış, kalbinde terörist mermisi ile yaşam mücadelesi veren ama gazi sayılmayan kahramanların gazi sayılması için verdiğim mücadelede onlarla aile gibi olduk. O ailemin kahramanları Afrin’e gittiler ve oradan bana bu mesajı göndermişler. Sizleri seviyorum kahramanlar siz bizim gazilerimizsiniz” ifadelerini kullanmıştı.

DEM PARTİLİLER ÖFKELİ

DEM Parti'nin bu kararının ardından ortaya çıkan bu paylaşım, DEM Partilileri rahatsız etti. Partililerin yönetime tepki gösterdiği ve bu karardan vazgeçilmesi yönünde baskı yaptığı söylendi.