Filistin

Aksa Tehlikede, İsrail mabede ve sivillere saldırıyor

Abone Ol

Kutsal mekana,  en kutsal vakitlerinde ibadet ederlerken sivil insanlara saldırılarında dünyanın hiçbir tepkisine kulak asmayan işgalci İsrail dün akşam saatlerinde başlayarak sabah saatlerine kadar vahşice saldırılar gerçekleştirdi.

Mescid-i Aksa’ya gözyaşartıcı bombalar ve plastik mermilerle baskın düzenleyen işgalci İsrail polisi, kadın erkek, genç yaşlı ayrımı yapmadan Ramazan-ı Şerif nedeniyle Harem-i Şerif alanında bulunan Kıble Mescidi’nde tam bir devlet terörü estirdi. Yakaladığı genç yaşlı kim varsa joplarla öldüresiye saldıran İsrail polisinin hiçbir ülkenin kınamasına da aldırış etmedi. Saldırılarda yüzlerce Filistinli yaralandı ve yüzlerce kişi de gözaltına alındı. 

HUCURAT HAREKETİ’NDEN ÇAĞRI

Öte yandan Hucurat Hareketi isimli sosyal medya grubunun youtube kanalında dün gece yaşanan hadiselerin genel bir değerlendirmesi yapılırken dikkat çeken bir çağrıda bulunuldu:

#AksaTehlikede Hashtag çalışmasına destek

Sosyal medyada gerçekleşen saldırıları ve insan hakları ihlalleriyle ilgili gündemi sıcak tutmak amacıyla 5 Nisan akşamı saat 22:00'de #AksaTehlikede isimli hashtag ile çalışma yapacaklarını ve bu çalışmaya sosyal medya kullanıcılarının destek vermelerinin ifade edildiği açıklamada: "Herkesin bireysel olarak yapabileceği en basit şey sosyal medyada yükselen bu sese destek olmaktır" denildi. Ayrıca herkes kişisel olarak fetih suresini okumaya davet edildi.

Mescid-i Aksa’nın statüsünün düzenlenmesiyle ilgili çalışmaların uluslararası düzeyde başlatılmasıyla ilgili yapılan çağrıda da şu ifadeye yer verildi: “Mescid-i Aksa’nın statüsü değiştirilsin. Türkiye’nin önderliğinde Müslüman ülkeler arasında bir birliktelik sağlansın ve Mescid-i Aksa’nın emniyeti bu ülkelerin sorumluğunda olsun.” 

Öte yandan sosyal medyada #AksaTehlikede etiketiyle gündem çalışması yapacaklarını ifade ettiler.

İşte o çağrının yapıldığı ve olayların değerlendirildiği 4 dakikalık video:

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }