Siyaset

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen: Masa devrilmemiştir

Abone Ol

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oluşumu terk etme kararı aldığı toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

HaberTürk'te 'Kübra Par'la Açık ve Net' programına konuk olan Ekmen, o toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bizim kuvvetli tercihimiz bu masadan bir liderin aday olmasıdır. Ancak mutabakatla yürütülen süreçlerde katı olmamak gerekir, esnekliğe de açığız, bu masa dışında bir aday da gündeme gelirse bunu konuşmaya hazırız."

Ekmen şöyle devam etti:

"Birinin ayağa kalkıp, öbürünün masayı terk etmeye hazırlandığı ortamdan sonra 1.5 saat yemek yenilebilir mi? Bir metin imzalanıyor, 1.5 saat yemek yeniyorsa o masa devrilmemiştir.

Bu kriz çözülür. Ancak Sayın Akşener'in cuma günü yaptığı konuşmayı düşünüyorum. 'Bu konuyu bir kez daha müzakere edelim' deseydi daha sağlıklı olurdu. Açıklamaları rahatsız ediciydi. Bir yol kazası var. Sayın Akşener yarın toplantıya gelirse adayı tekrar değerlendiririz. Gelmezse geçiş sürecine ilişkin maddeler tamamlanır.”

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }