Siyaset

Fatih Erbakan'dan Dr. Cihad Kısa'ya tepki

Abone Ol

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Dr. Cihad Kısa, Hz. Meryem hakkında söylediği sözler nedeniyle tepkilerin odağına oturdu.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Kayıtların sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük bir kesimin tepkisini çeken Kısa, Twitter'da TT olmuştu. Kısa'nın Hz. Meryem hakkında çirkin imalarda bulunduğunu ifade eden ve '#CihatKısaGörevdenAlınsın' etiketi kullanılarak yapılan paylaşımlar sonrası Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BÜYÜK BİR FELAKETTİR'

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Erbakan, "Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir öğretim görevlisinin Meryem Suresi’nde yer alan ayet-i kerimeleri açıkça inkar ederek Hz. Meryem validemize dil uzatmaya kalkışması hiçbir sözle ifade edilemeyecek düzeyde büyük bir felakettir. Bozuk itikada sahip bu gibi şahısların ilahiyat fakültelerinde yer alması ciddi bir tehlikedir. İlgililerin söz konusu şahısla ilgili olarak gerekeni en acil şekilde yapması zaruridir. Dil uzatılan Hz. Meryem validemiz yerine Sn. Cumhurbaşkanı olsaydı, bu şekilde duyarsız kalınır mıydı diye düşünmeden edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }