BM'de bugün Filistin'in tam üyelik başvurusu hakkında yapılması beklenen oylama öncesinde AB Dış Politika Şefi Josep Borrell'den açıklama geldi.

İspanyol RNE radyosuna demeç veren Borrell, İspanya, İrlanda ve diğer AB ülkelerinin Filistin devletini tanıyacağı tarihin 21 Mayıs olup olmadığının sorulması üzerine Slovenya'dan da bahsederek "evet" yanıtını verdi.

"Bu, siyasi nitelikte sembolik bir eylem. Bu, bir devletten çok, o devletin var olma iradesini tanıyor" diye devam eden Borrell, Belçika ve diğer ülkelerin de muhtemelen Filistin'i tanıma yoluna gideceğini belirtti.

Kassam Tugayları açıkladı: Siyonistlere ağır darbe Kassam Tugayları açıkladı: Siyonistlere ağır darbe

Borrell, "Eğer birkaç ülke bu adımı atarsa, eminim daha fazlası da bunu takip edecektir. İki devletli çözüme gerçekten inananların bu konuda konuşmanın ötesine geçmesi harika bir şey" değerlendirmesi yaptı.

İspanya'nın öncülük ettiği ve lobi çalışmaları yürüttüğü Filistin devletinin tanınması girişimine İrlanda, Slovenya, Malta ve Norveç'in destek verdiği biliniyor.

İrlanda basınında çıkan haberlerde İspanya ve İrlanda'nın 21 Mayıs'ta Filistin devletini tanıyacağı iddia edilmiş, Slovenya ise Filistin devletini 13 Haziran'a kadar tanımayı planladığını duyurulmuştu.