Mısır İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin bakanlığın Facebook sayfasından açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında, ülkede daimi olarak ikamet eden Kanadalı bir işadamının, 7 Mayıs'ta İskenderiye'de uğradığı silahlı saldırıda öldüğü belirtildi.

Açıklamada, yasal önlemlerin alındığı ve olayın aydınlatılması için araştırma ekibi oluşturulduğu ifade edildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde de İsrail'in Kahire Büyükelçiliğinin İsrailli işadamı Zev Kiper'in, İskenderiye'de öldürülmesi olayını Mısırlı yetkililerle birlikte takip ettiği aktarıldı.

Rusya'dan Reisi için açıklama: Yardım için hazırız Rusya'dan Reisi için açıklama: Yardım için hazırız

Kiper'in Mısır'a Kanada pasaportuyla girdiği ancak aynı zamanda İsrail vatandaşlığına da sahip olduğu belirtilen haberde, İsrail Dışişleri Bakanlığının, olayın nedenlerini araştırdığına işaret edildi.

SUİKASTI ÜSTLENEN GRUPTAN AÇIKLAMA

2023 yılında İsrail'in Mısır sınırındaki İsrail karakoluna saldırarak 3 İsrail askerini öldüren Muhammed İbrahim Salah'ın izinden gittiklerini belirten ve suikastı üstlenen grup sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.  Açıklamada, ''Suçlu Siyonist rejimin Refah sınır kapısına düzenlediği saldırının yanı sıra, 200 günden fazla süren korkunç katliamların ardından kimse yerinden kıpırdamadı. Gazze'deki halkımızın maruz kaldığı dehşetleri, kreşlerdeki bebekler dahil hiçbir çocuğun ve kadının bağışlanmadığı katliamları gördük ve gerçek resmi tepkiler bekledik. itibarı kurtarmak için… Ancak bu aşamanın başlığı ihanetti, bu yüzden harekete geçip ülkemizi kasıp kavuran, kan döken, serveti yağmalayan ve liderleri kurtaran düşmanı hedef almaya karar verdik. Mossad'ın yararına bilgi toplama ve zayıfları işe alma rolünü gerçekleştirmek için bazı ticari faaliyetleri kılıf olarak kullanan İsrailli ajan Zev Kiper'e düzenlenen suikastta sorumluluğumuzu ilan ediyoruz. Halkımız, Mossad ve üyelerinin kendi topraklarındaki hiçbir faaliyetine müsamaha göstermeyecektir... İktidardaki rejime ihanet, Mısırlıların ajanları takip etmesini ve hainlerden hesap sormasını engellemeyecektir. Bu operasyon, Mısır halkının 1948 savaşından bu yana Siyonist düşmana karşı verdiği mücadele serisinin bir parçası olup, şehit Souleiman Khater, Mısır Devrimi Grubu Ayman Hassan'ın gerilla operasyonlarının devamıdır. ve kahraman şehit Muhammed Salah.'' ifadeleri kullanıldı.