Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Cemaati hedef gösterme”, "Tarikatın mahremini ortaya saçma”, "Cemaati dağıtmaya çalışmak” Hasan Kılıç’ın şeyhliğini kabul etmeme suçlarından İsmailağa Cemaati’nden ihraç edimişti. Bunun üzerine Cübbeli Ahmet, kendisine yapılan ihracı kabul etmeyerek, “Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek?” ifadelerini kullanmıştı.

Cübbeli Ahmet, Hasan Kılıç'ın ölümünün ardından İsmailağa Cemaati liderliğine getirilen Fikri Doğan'a tabi olmadığını açıklmıştı. Ayrıca, Hasan Kılıç'ın Fikri Doğan'ı işaret ettiği yönündeki sözlere ilişkin de "Vefat eden Hasan Hoca'nın kendisinden sonraki şeyhi tayin etme yetkisi var mıydı?" ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak cemaatine verdiği bir sohbet kaydını YouTube hesabından paylaşan Cübbeli Ahmet, "İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum. Efendi'nin rabıtasını bozdukları için, bu ümmetin çoluğunu çocuğunu kız erkek medresede sokağa bıraktıkları için hakkımı haram ediyorum." dedi.

İsmailağa heyeti için "Allah onlara tövbe nasip eylesin" diyen Cübelli, "Kaide şu; müteşabih fikre rabıta yapan, yapılır diyen, her yere her kuruma her kuruluşa Efendi Hazretleri harp açmıştır. Bitti bu iş." ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar uygulanacak Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar uygulanacak

Ünlü'nün açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum. Benim bu kadar emeklerimi hakkımı haram ediyorum. Fikri Hoca ile o kadar hukukum var...O kadar haklarım var sabaha kadar sayabilecek kadar...

Efendi'nin rabıtasını bozdukları için, bu ümmetin çoluğunu çocuğunu kız erkek medresede sokağa bıraktıkları için hakkımı haram ediyorum.

Ama yine de diyorum Allah onlara tövbe nasip eylesin. Bir an evvel yaptıkları yanlıştan dönmelerini nasip etsin Rabbim. Yeniden birleşmeyi nasip eylesin.

Benim derdim üzüm yemek. Ama bu saatten sonra ne yardımına ne talebesine ne medresesine...

Kaide şu; müteşabih fikre rabıta yapan, yapılır diyen, her yere her kuruma her kuruluşa efendi hazretleri harp açmıştır. Bitti bu iş. "