Türkiye'nin İsrail ile ticareti kısıtlamasının ardından Sancaktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tayyar Türkeş, sosyal medya hesabından Abdurrahman Dilipak ve oğlu Taha Dilipak'ı suçladı.

Türkeş şunları yazdı:

"Abdurrahman Dilipak sana minicik bir soru.?

Oğlun Taha Dilipak İsrailli bir şirketin distribütörümü değil mi ?

İnkar edersen benden talep ettiğini yazacağım.!

Mado Beylerbeyi’nde."


TAHA DİLİPAK: İFTİRA

Bunun üzerine Taha Dilipak da bir paylaşım yaparak, iddianın doğru olmadığını ifade etti. Taha Dilipak şunları yazdı:

Trafik kazası geçiren Ahu Tuğba yoğun bakıma kaldırıldı Trafik kazası geçiren Ahu Tuğba yoğun bakıma kaldırıldı

Aslında hakkımdaki iddiaları ciddiye almıyorum. Ama bazı arkadaşlar yazıyor sürekli. Ortalama zeka seviyesinin altındaki bir insan bile x profilimi biraz incelese İsrail'le herhangi bir ticaret yapmayacağımı anlayabilir. Bu konuda İsrail makamlarını etiketleyerek tweet'ler atıyorum. Bu tweet'ler ortadayken bırakın İsrail'e ticaret yapmayı oraya gitsem beni tutuklayabilirler. Ama kötülükten beslenen müfterilerin sayısı çok fazla. Daha önce de bir çok iftiraya maruz kaldık. Bunlar bir çok kez kesin bir dille yalanlansa; gerçek olmadığı ispatlansa bile bu iftiralar sürekli dolaşıma sokuluyor ve binlerce beğeni alıyor. Bu durumda kime ne anlatacaksınız. Elhamdülillah müslümanız ve ahirete iman etmişiz. O yüzden içimiz rahat. Hesap elbet görülecek. Kötülük kimsenin yanına kar kalmayacak."


ABDURRAHMAN DİLİPAK: ATEŞİNİZ BOL OLSUN

Abdurrahman Dilipak da, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Müfterilerin iftiralarına karşı Rabbimiz bize böyle buyurdu. Yükünüz ateş. Ateşiniz bol olsun. Keşke kendinize ihtiraslar, küçük menfaatler ve öfkeniz sebebi ile böyle 1kötülük yapmasaydınız. Ama tevbe etmezseniz kendi cehenneminize kendi sırtınızda odun taşımaya devam edebilirsiniz."

Ticaret Bakanlığı'nın, İsrail'le yapılan ticarete yönelik tepkilerin ardından savaşın 186. gününde 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması getirdi.