Fransa'da liseli öğrenciler, Gazze'ye destek ve ateşkes talebiyle geniş çapta protestolar düzenlemeye hazırlanıyor. Bu eylemlilik, yüksek öğrenim kurumlarından sonra şimdi de ortaöğretim düzeyine yayılmış durumda.

Rusya'dan Reisi için açıklama: Yardım için hazırız Rusya'dan Reisi için açıklama: Yardım için hazırız

Fransa'nın dört bir yanındaki liseler, Gazze halkına destek olmak amacıyla düzenlenecek protestolar için harekete geçti. Lise Sendikalar Birliği'nin Başkan Yardımcısı Manes Nadel, önümüzdeki günlerde liselerin eğitime ara vereceğini ve öğrencilerin protesto etmek için sokağa çıkacağını duyurdu.

Özellikle İle-de-France bölgesi, bu hareketin öncü noktalarından biri olacak. Nadel, bölge gençlerinin aktif katılım göstereceğini ve öğrenci hareketinin güçlü bir şekilde ses getireceğini belirtti.

Lise Sendikalar Birliği'nin (USL) Sözcüsü Gwenn Thomas-Alves, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, liselerde başlatılacak hareketin önemine vurgu yaptı. Thomas-Alves, tüm Fransa'daki liselerde başlatılacak blokajların, öğrencilerin seslerini duyurmak için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Gazze'deki mevcut durumun vahameti ve Mısır'daki tıkanıklıkla ilgili endişelerini dile getiren Thomas-Alves, öğrencilerin bu konudaki çaresizliğe karşı harekete geçme isteklerinin altını çizdi.

Thomas-Alves liderliğindeki Lise Sendikaları Birliği, diğer yerel öğrenci sendikaları ile güçlü bir işbirliği içinde olduklarını duyurdu. Bu işbirliği, özellikle eğitim alanında yaşanan sorunlara karşı ortak mücadele edilmesini sağlıyor.

Thomas-Alves, yarın ve salı günü için okullarda abluka çağrısı yaparak, öğrenci hareketlerinde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu çağrı, liselerde ve üniversitelerde geniş çaplı katılımı hedefliyor.

Lider, planlanan ablukaların "kar topu etkisi" yaratarak daha fazla öğrenci gösterisine yol açacağını umduğunu belirtti. Ayrıca, Lyon, Tours, Besançon, Bretagne ve Paris gibi bölgelerde yoğun katılım beklendiğini vurguladı.