Netanyahu'yu tehdit ettiler: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz Netanyahu'yu tehdit ettiler: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz

İsrail ile Türkiye'nin ticari ilişkilerinin varlığı tartışılmaya devam ediyor.

İlişkilerin mahiyeti ve Gazze halkıyla olan bağlantısı da tartışma konusuyken; bir yandan da İsrail'in tedarik ihtiyacını Türkiye üzerinden sağladığı iddiaları gündemi meşgul ediyor.

Son olarak Gazzeli gazeteci Muin Naim, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Naim, 7 Ekim'den sonra İsrail'in tüm tedarik zincirleri durduğunu, bu süreçte Ürdün ve Türkiye'nin İsrail'in tedarik ihtiyacını karşılayan ana kaynaklar olduğunu belirtti.

Naim, söz konusu ürünlerin tedarikinin sağlanmaması durumunda yaşanacaklara dair de bir anektod paylaştı: "Yahudiler şöyle diyor: Türkiye ve Ürdün'den domates gelmeseydi, 1 dolara satılan domates 10 dolar olurdu.

Naim, İsrail ile ticari ilişkilerin Filistin halknıın ihtiyaçlarının karşılanmasında bir aracı olduğu ve halkın ihtiyaçlarının bu yolla kaşılandığı iddialarına ilişkin "Hangi Filistinlinin çelik fabrikası var da Türkiye'den çelik alacak ve kullanacak? Böyle bir şansı yok. Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilerin meyve sebzeye ihtiyacı yok. Kendileri zaten dışarıya ihraç ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ile ticaretin devam etmesinin Türkiye'nin Müslüman toplumların gözündeki imajına olumsuz yansımaları olduğunu kaydeden Naim, "İşgalci askerlerin Gazzelileri vurmak için tankları ateşlerken, diğer elleriyle Türkiye'den gelen suları içtiğini düşünün. Bu kabul edilemez." dedi.