Malezya polisi, Kuala Lumpur'daki bir otelde gözaltına alınan ve İşgalci İsrail'in pasaportu taşıyan 36 yaşındaki bir kişiye ateşli silah temin ettiğinden şüphelenilen üç kişinin tutuklandığını duyurdu.

FRANSIZ PASAPORTUYLA MALEZYA'YA GİRDİ

Emniyet Genel Müfettişi Razarudin Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, içinde altı tabanca ve 200 mermi bulunan bir çantayla yakalanan kişinin 12 Mart'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nden Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'na sahte bir Fransız pasaportuyla geldiğini söyledi. Şüphelinin, İsrail pasaportunu polis sorgusunda teslim ettiğini belirten Razarudin, kimliği açıklanmayan bu kişinin silahları Malezya'ya geldikten sonra sipariş ettiği ve ödemeyi de kripto para ile yaptığını aktardı.

MALEZYA'NIN İSRAİL'LE DİPLOMATİK İİŞKİSİ YOK

Malezya ve İşgalci İsrail arasında diplomatik ilişki bulunmuyor.

İSRAİL ELÇİLİĞİ CEVAP VERMEDİ

Singapur'daki İşgalci İsrail'in Büyükelçiliği de basının yorum talebini yanıtsız bıraktı.

Dilipak, Ali Erbaş'a sahip çıktı! Dilipak, Ali Erbaş'a sahip çıktı!

Malezyalı yetkililer, polisin, şahsın İşgalci İsrail'in istihbarat teşkilatının üyesi olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurduğunu belirtti.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SUİKASTLARIN FAİLİ OLABİLİR

Ancak şüphelinin, sorgusunda yetkililere, "bir aile anlaşmazlığı nedeniyle başka bir İsrail vatandaşını hedef almak için Malezya'ya girdiğini" iddia ettiği kaydedildi. "Başka bir gündem olabileceği şüphesiyle bu ifadeye güvenmiyoruz" diyen Razarudin, şahsın Malezya'da kaldığı süre boyunca peş peşe otel değiştirdiğini aktardı. Söz konusu şahsın Malezya'da Filistinli öğrencilere suikast yapan ekibin parcası olduğu düsünülüyor

Emniyet Müfettiği Razarudin, yaptığı açıklamada, aralarında evli bir çiftin de bulunduğu üç Malezyalının cuma günü tutuklandığını ve Siyonist İsrailli şüpheliye silah temin ettikleri ve şoförlük yaptıkları şüphesiyle yedi gün gözaltında tutulduklarını söyledi. Ayrıca çifte ait bir arabada da bir tabanca ele geçirildiğini söyledi.

TÜRKİYE'YE DE GELMİŞ

Mossad ajanı olduğu belirtilen kişinin daha önce Türkiye'de Chabad Türkiye ile görüşmeler gerçekleştirdiği öne sürüldü.