İlanların yayında kalma süresi de %4,7 azaldı yani araç satışları şubat ayında daha hızlı gerçekleşti. En çok ilan verilen araç modelleri ise Fiat, Renault ve Volkswagen oldu.  Türkiye’nin otomobil dikeyinde ilk online ilan platformu arabam.com, şubat ayının merakla beklenen ikinci el ilan verilerini paylaştı. 

Bu verilere göre şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durdu. İlanların yayın süresi de bir önceki aya göre %4,7 azaldı.  10 yaş ve üzeri araçlar ilanlardaki yerini korudu. %28 ile en fazla ilan 10-15 yaş aralığındaki araçlar için verildi. 

Şubat ayında marka ve model sıralamasında ise ilk üç değişmedi. İlanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen; en çok görüntülen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu. 

 2. el otomobil piyasasının nabzını tutan arabam.com’un şubat ayı ilanlarında gözlemlenen diğer trendleri şöyle gerçekleşti:

Fiat ilanlardaki popülerliğini korudu

arabam.com’da ilanlarda en çok görülen markalar sırasıyla ocak ayındaki gibi Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen oldu. İlanlara model özelinde bakıldığında ise şubat ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane Focus, Corolla, Egea, Civic ve Polo oldu. Bu modelleri ise Volkswagen Passat ve Opel Corsa takip etti.

TOGG'un yeni modeli için tarih verildi TOGG'un yeni modeli için tarih verildi

Qashqai şubat ayında listelerde birinci sırada 

arabam.com’da yayınlanan 2. el arazi/SUV/pick-up ilanlarının oransal olarak değerlendirmesine bakıldığında, şubat ayında Nissan Qashqai liderliğini korudu. Qashqai modelini sırasıyla Dacia Duster, Kia Sportage, Egea Cross, Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Mitsubishi L 200 ve Nissan Juke izledi.