Sancak Mahallesi'nde tek katlı metruk bir yapının çökmesi sonrası AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, çöken metruk yapıda 1 kişinin olduğu bilgisi üzerine ekipler alanda arama kurtarma çalışmasına başladı.

Söz konusu evin kullanılmayan boş bir yapı olduğu öğrenildi.

KAYMAKAM GÜRBÜZ KURTARMA ÇALIŞMALARINI TAKİP ETTİ
Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Karakaş ve Emniyet Müdürü Mustafa Gök, çöken evin enkazının altında kalan şahsı kurtarma çalışmalarını takip etti.

Şırnak Valiliğinden kar ve buzlanma uyarısı Şırnak Valiliğinden kar ve buzlanma uyarısı

Olayın hemen ardından bölgeye giden Kaymakam Gürbüz, çalışmayı yürüten ekipten bilgi aldı. Şahsın canlı çıkartılabilmesi için her türlü imkanın seferber edilmesi talimatı veren Kaymakam Gürbüz, çalışmalar esnasında binada yeni bir çökme yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Olay, akşam saatlerinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Sancak Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre metruk halde bulunan 2 katlı bir ev bilinmeyen bir nedenle çöktü.

Yaşanan olay nedeniyle bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ekipler, bir kişinin altta kaldığı bilgisi üzerine kurtarma çalışması başlattı.