Gündeme dair açıklamaları ve farklı bakış açılarıyla yıllar yılı hakikatten ve adaletten yana olan, Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, her Salı yayınlanan, Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Milli Diriliş programında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Akit TV'de yayınlanan 28 Kasım 2017 tarihli programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerle ilgili yaptığı açıklamalarda Üsve-i Hasene olan Peygamberimiz'in ahlâkı üzerinden, iftiralar karşısında Müslümanların tavrının nasıl olması gerektiğini anlattı. Fakat birtakım haber siteleri bu açıklamaları çarpıtarak iftira atmaya, ahlaksızca algı yönetmeye devam etti.

ALGI OPERASYONLARINI BOZAN ŞEVKİ YILMAZ'I VE MİLLİ DİRİLİŞİ HEDEF ALDILAR

Bir haber sitesinde yayımlanan ve tümüyle iftira içerikli haberde Şevki Yılmaz'ın Erdoğan hakkında "Hazreti Musa’nın kutsal asası verildi, belgeleri yutar" dediği yönünde iddialara yer verilmişti. Milli Diriliş yapım ekibinden iftiralara yanıt geldi.

Şevki Yılmaz, Milli Diriliş programında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
"Mü'min olanlara Peygamber canlarından da üstündür" Bu imanı sağlarsak bu gibi dedikoduların oyununa gelmeyiz. Ahlak lideri Efendimiz'in günümüz olaylarına ışık tutan ilginç bir hadis-i şerifi var her zaman söylüyorum. Günümüzde bu saldırılar karşısında Müslümanın tavrı nedir? İftiracıyla uğraşmayın, o konuşacak çünkü karakteri böyle.. Bir şey üretmez bunlar. İşçinin, memurun, vekil imamın, çalışanların avukatı olmazlar. Tutmuş Avrupa'nın, Amerika'nın avukatlığına soyunmuş. Bu kafa yeni değil devleti yıkan bir kafa! Osmanlı'yı yıkan bir kafa! Medya çağında bu tehlike daha da büyüyor. Kur'an'ı Kerim'de neden sihirbazlardan çok bahsedilir anlayamazdım. İşte sihirbazlar ortada.. Ana muhalefetin lideri sihirbazlık görevini üstlenmiş. İşi gücü insanları yalanla, iftirayla büyülemek, algı oluşturmak. Allah'tan kork! Bu o zihniyetin görevidir. Menderes'i asacak, yalan lazım! "Altınları kaçırıyordu!" dediler. Bu yeni değil ki.. Zannediyorsunuz ki Tayyip Erdoğan kardeşime bu saldırı ama alakası yok. Saldırı Türkiye Devletine yapılıyor! Ne zaman bu mileltin yüzü gülmeyedursun bayramı bize kısa yaptırdılar devamlı. Milletin anası ağlarken neredeydi bunlar?

ZIRVADA ZİRVE!

Deniz Feneri ve Zerrab davası üzerinden hedefin Erdoğan ve Türkiye Devleti olduğunu ifade eden Şevki Yılmaz, "Kur'an'da sihirbazlardan çok bahsedilir anlamazdım. Farklı surelerde geçen ayetlerde Musa-Firavun-sihirbaz anlatılır. Tayyip Bey sihirbazların sihrini asayla bozdu. Asâ güçlü medyadır. Darbeleri medya hazırlıyordu, bugün darbeyi medya önledi.."

MİLLİ DİRİLİŞ: İDDİALAR ASILSIZ!

Hz. Musa ve sihirbazlar üzerinden verilen örneği çarpıtarak iftira atan medya organları, tıpkı CHP zihniyeti gibi gayriahlâki amaçlarla algı yönetiyor. Kur'an kıssalarını günümüze taşımanın yolu hayata vahyin penceresinden bakmakla mümkündür. Allah kıssalar üzerinden bize insan prototiplerini tanıtır ve mesajlar verir. Olayların, kişilerin bir önemi yoktur zira Firavunlar, Ebu Lehebler her zaman olacaktır. Mühim olan ana mesajdır. Bu ilkeden hareketle çağın Firavunlarına ve sihirbazlarına karşı Musa olmak gerektiğini anlatan Yılmaz, hiçbir zaman şahısları hakikatin yerine koymamıştır. Yazdıkları köşe yazıları ve konferanslarıyla yaşananlara Kur'an penceresinden bakarak, görünmeyeni görebilmeyi, güncel siyasette arka planı okumayı kendisine ilke edinmiştir.

Siyasi hayatı boyunca hep hakikatten yana olan ve zulme karşı adaleti, nefrete karşı merhameti savunan Şevki Yılmaz'ın CHP hakkında yaptığı açıklamalardan rahatsız olanlar bilmelidir ki ilkesiz ve ahlâksız haberciliğin sonu hüsrandır. Firavunun sihirbazları da tıpkı günümüz iftiracıları gibi algı operasyonları yapıyorlardı. Onlar da söylenmeyenleri söylenmiş gibi yansıtıyordu. Fakat unuttukları bir şey vardı ki Allah tuzaklarını boşa çıkarandı. Çünkü "Allah tuzak kuranların tümünün üstünde güç sahibidir." (Ali İmran/54)

Zalimler istemese de, iftira ve yalanlarla susturmaya çalışsa da, çağın Firavunlarına karşı dik duran Musalar hep olacak ve sahtekarların sihirlerini, yılansı, sinsi oyunlarını Asayı Musa gibi bozacaklardır..

İşte Şevki Yılmaz'ın iftiralara konu olan, 28 Kasım tarihli Milli Diriliş programının tamamı:

[embed]https://youtu.be/PAC3_kGYo_A[/embed]