Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Mescid-i Aksa’dan Mescid-i Aksa’ya Adalet” başlıklı gençlik projesi kapsamında Kudüs’e doğru yola çıkan 49 üniversite öğrencisi bugün sabah saatlerinde Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı’na ulaştı.

Gözaltına alınarak sorgulanan 6 öğrenciden biri olan Hasan Faruk Sağır, saatlerce bekletildikten sonra Siyonist İsrail rejimi tarafından Filistin topraklarından deport edildi. Haber Vakti Hasan Faruk Sağır’a ulaşarak an be an durumu hakkında bilgi aldı. Uçağa bindiğinden emin olduktan sonra da bu haberi kamuoyuyla paylaşarak gündeme taşıdı! THY 21.00 Tel-Aviv-İstanbul uçağıyla yurda dönen öğrencimizin sağlık durumu iyi.

SİYONİST REJİM PANİKTE!

Türkiye’den her geçen gün artan Filistin ziyaretlerinden rahatsız olan siyonist rejim, Kudüs rehberleri Musa Biçkioğlu, Bülent Deniz ve Mehmet Esmer’den sonra, bir üniversite öğrencisini kamu güvenliğine tehdit olarak gördüğü iddiasıyla, Hasan Faruk Sağır’ı deport etti.

İstanbul doğumlu olan Hasan Furkan Sağır,  Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yakındoğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Hukuku bölümünde Yüksek Lisans öğrencisi..

Nuri Pakdil’in “Yürü kardeşim. Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin..” çağrısıyla harekete geçerek dünyevileşen hayatlarına anlam katmak, tarihe ve zamana Kudüs penceresinden bakmak amacıyla yola çıkan bir grup üniversite öğrencisini tehdit gören siyonizmin bu zulmü yeni değil! Aksa’nın bahçesinde tekbir getirerek, gözleri nefretle dolu kirlenmiş ruhlara karşı direnen çocuklarının derdi ve davası ne ise, bugün ümmetin son kalesi Türkiye topraklarında yaşayan fakat kalbinde hep bir Kudüs sevdası taşıyan gençlerin de derdi odur. Deportlara, inananları yıldırmaya yönelik yaptırımlara ve tehditlere rağmen ilk kıble Mescid-i Aksa asla sahipsiz kalmayacaktır. Secdelerin mekanları güzelleştirdiği, kıyamın bir davayı dik ve diri tuttuğu o zamanlar elbette ki yakındır..