Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ermenistan'ın başkenti Erivan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Armenpress'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Tokayev için Erivan'daki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde Başbakan Nikol Paşinyan'ın katılımıyla bir resmi tören düzenlendi.
Törenin ardından Tokayev ve Paşinyan bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.

İngiltere'den sürpriz Hamas açıklaması! Teklifi duyurdular İngiltere'den sürpriz Hamas açıklaması! Teklifi duyurdular

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, Tokayev, Ermenistan'ın Kazakistan için stratejik bir ortak olduğunu ve bölgesel barış ve güvenlik açısından önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Ermenistan'ın Barış Kavşağı Projesi'ne destek

Tokayev, iki ülke arasında ticaret, ekonomi ve yatırım alanlarında işbirliğini artırmak istediklerini belirterek, çeşitli sektörlerde ortak yatırım projelerini hayata geçirmeyi önerdi. Özellikle lojistik ve taşımacılık sektörlerinin işbirliği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tokayev, Ermenistan'ın 'Barış Kavşağı Projesi'ni desteklediklerini dile getirdi.

Kardeş şehir ilan edildi

Görüşmenin sonunda, iki ülke arasında göç alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Ayrıca, Erivan ile Astana'nın 'kardeş şehir' ilan edilmesine ilişkin anlaşma da imzalandı.