Dosya

Cübbeli Ahmet'ten şimdi de Halis Aydemir'e reddiye!

Loading...

Abone Ol

Cübbeli Ahmet Hoca mahlasıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kendi web sitesinden yayınladığı bir videoda Diyanet-Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Halis Aydemir'in yıllar önce yaptığı sohbetten, 1 dakika 24 saniyelik bir bölümü paylaşarak; ''Diyanet - Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Halis Aydemir: “Âyet bile olsa aklen reddederiz.” diyorsa bunları yetiştiren İslâmî (!) mekteblerin savunulacak tarafı kalmamış demektir.'' ifadelerini kullandı.

Çalışmaları ve sohbetleriyle Ehl-i sünnet omurganın güçlenmesi için çalışan ve hadis çalışmalarıyla hadis karşıtlarına karşı ön cephede mücadele eden Aydemir geçmişte yaptığı ilgili sohbetinde ''Ümmetim yetmiş küsur fırkaya ayrılacak birisi hariç hepsi ateşe girecek! Hadisi sahih midir!?'' sorusuna cevap verirken kullandığı ifadelerin 1.5 dakikalık bölümünün alınarak yayınlanması dikkat çekti. Halis Aydemir'in hangi maksatla “Âyet bile olsa aklen reddederiz” ifadesi videonun tamamı izlenince ortaya çıktı.

CÜBBELİ AHMET HOCA YİNE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Ünlü'nün ''her dönem kendisini bir şekilde gündemde tutmayı başarıyor'' yorumlarına neden olan paylaşımını ise neden 1.5 dakika üzerinden yaptığı dikkatlerden kaçmazken, yaptığı espriler, ilginç yaklaşımları ve garip çıkışlarıyla her zaman dikkatleri çeken Cübbeli Ahmet, ''reddiye'' adı altında yaptığı çıkışlarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir Hoca'nın sohbetinden (kes yapıştır intibası bırakan) alıntı yaparak, Halis Hoca'nın ''sünnet düşmanı ve ayet inkarcısı olduğu'' imasında bulunduğu düşünülen Cübbeli Ahmet Hoca yine dikkatleri üzerine çekti. 

İşte Cübbeli Ahmet Hoca'nın paylaştığı kesilmiş video:

VİDEONUN TAMAMINI İZLESE NE DİYECEKTİ?

Uzun zamandır kendi grubu ile yürüyen ve İsmail Ağa camiasını temsil etmediğini bizzat açıklayan Cübbeli Ahmet; bilindiği gibi daha öncede toplumda vasat çizgisi ile bilinen bazı hoca efendileri ve grupları hedef alarak sansasyona sebep olmuştu. ''Her kesimden ve her cemaatten Müslümanlar olarak, birbirimize rahmet nazarıyla bakıp, birbirimizin eksiklerini tamamlayıp hatalarını düzeltmek yerine, muhtelif sohbetlerden kes/yapıştır şeklinde alıntı yaparak toplumu yanlış yönlendirmeye, müslümanların kalplerine nefret tohumları ekmeye çalışan bir anlayışın insanlığa ne faydası var?!'' sorularlarına sebep olan bu paylaşım hakkında ise Cübbeli Ahmet'in videonun tamamını izlediğinde yorumu ne olacağı merak konusu oldu. 

AYDEMİR'İN VERECEĞİ CEVAP MERAK KONUSU OLDU

Sohbetin bütününde ne demek istediğini açıklayan Prof. Dr. Halis Aydemir'in kendisine yöneltilen bu gibi suçlamalara cevap verip vermeyeceği ise ayrıca merak konusu oldu.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }