Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın yapacağı ilk işlerden biri, AK Parti'nin içinde yer alıp, mesaisini, sabah akşam partiyi bitirmek için harcayan isimlerden kurtulmak olmalı!

Milletin eleştirileri ve beklentileri, asla gözardı edilmemesi gereken ve dipten dipten gelen güçlü bir dalga gibidir. Bu dalga, dikkate alınmazsa, sandıkta, olumsuz ve yıkıcı bir etkisi olan tsunami gibi ortaya çıkıverir. Sonra yapılacak bir şey kalmaz!..

Millet ve teşkilatın tabanı, bazı eleştiriler ve beklentiler içinde iken, AK Parti, önümüzdeki kongreler sürecinde, teşkilatlarında görev vereceği yöneticileri, MİLLETE ve TABANA RAĞMEN belirlememelidir!

AK Parti, kişisel hırs ve çıkarları uğruna teşkilatlara nifak sokarak cepheyi zayıflatanlara veya buna âlet olanlara, yahut ikbal hırslarının uğruna milleti birbirine düşürenlere, iyilere kılıç sallayarak kendilerine alan açmaya çalışanlara, artık teşkilatlarda görev vermemelidir!

Geçmişinde hiç bir bedel ödememiş, oportünist (fırsatçı) ve arivist (amaca giden yolda her şeyi mübah gören), devletin ve milletin emaneti olan ‘imkanları’, gözüdönmüşce kendine sağmanın telaşında olan naylon kadrolarla geleceğe yürünmez!

Makamları, millete, ülkeye ve ümmete hizmet vesilesi değil de, menfaat ve rant aracı olarak görenlerin;

GELECEĞİ, ADALET VE MERHAMET ÜZERE YENİDEN İNŞÂ ETME İDDİASINDA BULUNMASI İMKANSIZDIR!

Her yönüyle öze dönüş kaçınılmazdır!

Eğer iktidarı devam ettirmek, yapılacak hizmetlerle birlikte ülkenin refahını artırmaya ve tüm dünya mazlumlarının umudu, çaresi olmaya devam edilmek isteniyorsa, (ki elbette isteniyor), o zaman halkın ve tabanın nezdinde kredisi tükenmiş adamlarla vitrine çıkılmamalıdır! 

Çıkarsak, kaybederiz! 

Tabanın ve halkın istemediği bir şey, yapılmamalıdır!

Artık yeni seçilecek teşkilat yöneticileri, dünyayı sömürerek yöneten emperyalist ülkelere, “Dünya 5’ten büyüktür” diye rest çeken Türkiye’nin, uluslararası arenada oyun kurucu politik bir aktör olduğu bilincine sahip olmalı ve o seviyede bir kimlik, bir ufuk, bir vizyon ortaya koymalıdır!

AK Parti, altyapısı milli-manevi değerlerimizle dolu, bilgili, dürüst, merhametli, halkın sevdiği ve itimat ettiği, samimi kadrolar ile halkın önüne çıkmalıdır!

Milletin ve parti tabanının sesine iyi kulak verilmeli, teşkilatların beklentileri, talepleri asla gözardı edilmemelidir!

Bu Aziz Milletin ve gönül coğrafyalarımızdaki dünya mazlumlarının, hatta insanlığın, Reis’e ve AK Parti’ye hakikaten ihtiyacı var!..