Bahçeli'den '1 Mayıs' açıklaması: Başıbozuk güruhun vandallıkları... Bahçeli'den '1 Mayıs' açıklaması: Başıbozuk güruhun vandallıkları...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, özellikle 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra sıklaşan ve toplumda mültecilere yönelik kötü algıların artmasına neden olan uygulamalara karşı belediyeleri uyardı.

Karar gazetesinin youtube kanalına konuşan Zeybek, Afyonkarahisar'da Burcu Köksal'ın ve Bolu'da Tanju Özcan'ın Arapça tabelaları kaldırtması, Suriyeli esnafların dükkanlarını mühürlemesi gibi olayların CHP'nin genel politikası olmadığını, konuyla ilgili partili belediyelerin bilgilendirildiğini söyledi.

Zeybek, 'Özellikle Güney-doğu ve Akdeniz'de kendisini Arap olarak tanımlayan, farklı şehirlerde yaşayan insanlarımız var. İkincisi, Arapça ülkemizde toplumun büyük bir bölümünde Kur'an dili olarak biliniyor. Kur'an-ı Kerim'in Arapça yazılmasından dolayı o alfabeye karşı diğer dillere göre daha farklı bir anlam veriliyor. O nedenle de belediye başkanlarımızın özellikle Arapça tabela, pankart veya yazı konusunda olabildiğince dikkatli davranmasını ve bir uygulama yapacaklarsa da bunun iletişim dilinin son derece iyi seçilmesi gerektiğini söyledik. Ayrımcılık olamaz. Bu konuyla ilgili tüm belediye başkanlarımıza bilgilendirme yapıldı. Arapça genelde de yabancı diller ile ilgili göstereceğimiz hassasiyet, biz bütün dil ve dinlere, inançlara saygı duyuyoruz. Hiçbir insanımızı rencide edecek bir davranışın içerisinde olamayız. Herhangi bir uygulama yapacaksak da bunun iletişim diline çok özen göstermemiz gerekiyor' şeklinde konuştu.