31 Mart Mahalli ve İdari Seçimlerine sayılı günler kaldı. Partiler, seçim kampanyalarını sürdürüyor.

Yeniden Refah Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Halit Özkarataşlıoğlu'nun yayımladığı seçim klibi sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor? Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor?

Videoda "Malta Çarşısı, Hırka-i Şerif, Aksaray Yusufpaşa eski özlenen kimliğine kavuşacak. Fatih, Fatihlilere teslim edilecek. Ahlak yoksa, düzensiz göç vardır" ifadelerine de yer verildi.

Söz konusu klipte, savaştan kaçarak Türkiye'ye iltica etmiş, Fatih'te yaşayan Irak, Suriye ve Çeçenistanlı Müslümanlar olduğu düşünülen kişiler biblolarla temsil ediliyor. Biblolarsa "deport" yazılı bir koliye konularak bir kargo uçağı ile gönderiliyor. Yeniden Refah Partili bir el ise uçağa el sallıyor.

Malta Çarşısı, Hırka-ı Şerif, Yusufpaşa, Aksaray gibi semt ve mahalllelere vurgu yapılan reklamda, 'düzensiz göçle mücadele' kisvesi altında ırkçılık yapılması tepkiye yol açtı.

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN MİRASÇISI BUNU YAPAR MI?

Sosyal medyada birçok kullanıcı da, söz konusu klibi Yeniden Refah'ın Milli Görüş'ün mirasçılığı iddasında bulunmasıyla çelişen bir çalışma olarak değerlendirdi.

Ayrıca klip, ırkçı ve popülist ifadeleri dolasyısıyla "Ümit Özdağ'ın elinden çıkan bir video , provokasyon gibi", "Yeniden Refah, Zafer Partisi'ne mi öykünüyor" minvalinde sözlerle eleştirildi.