Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın ortaklığı ile Kocaeli Kongre Merkez’inde düzenlenen Huzur Bekleyen Şehir KUDÜS Şiir ve Resim Yarışması’na 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenim gören öğrenciler katılım sağlarken, Kudüs adına umutlandıran, güzel bir atmosfer oluştu.
Özel Nadide Eğitim Kurumları’nın 9. Sınıf öğrencisi Aslı Nisa Tosuner yaptığı resim ile yarışmayı ikinci olarak tamamladı, resim kamuoyu tarafından büyük ilgi gördü. Tosuner'in çizdiği eserde; zalimin, zulmüne karşılık olarak Kudüs'ün anahtarını elinde bulunduran Selahaddin Eyyübi ile birlikte sırtındaki çocuğa ve gökyüzündeki beyaz barış güvercinlerine yer vermesi dikkat çekti.

Sergiden sonra resmiyle ilgili açıklama yapan Tosuner, "3 din için kutsal sayılan Kudüs'de herkes dinini özgürce, barış içinde yaşasın" dedi ve sözlerine devam etti "özgürlüğün simgesi 'Selahaddin Eyyubi' ve Hanzala zulmün bitişini, özgürlüğü ve barışı kutluyorlar" diye ekledi. 

Ayrıca Özel Nadide Eğitim Kurumları’nın 5.sınıf öğrencilerinden "Nur Melek BOZTAŞ ve Zeynep OĞUZ" İlçe elemelerinde 1. olmaları sebebiyle başarı belgesi ve sırt çantası hediyelerini aldılar.
Okul ise kendi sitesinde yaptığı bir duyuruda; "Ülkemizin kalkınmasına, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayan yarışmaya katılımlarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz." ifaderlerine yer verdi.

YARIŞMANIN TEMEL AMACI

Öğrencilere Kudüs’ün insanlık tarihinin en önemli şehirlerinden biri olup haksız bir yönetim tarafından işgal altında olduğunu hatırlatmak, Müslüman gençliğe Mekke ve Medine ne kadar kutsal ve önemliyse Kudüs’ün de o kadar kutsal ve önemli olduğu şuurunu vermek.

YARIŞMADAKİ BAZI ESERLER: