Dünya Sağlık Konseyi'nin 130 üyesinden biri olan 5Gvirüsnews Platformu adına online genel kurula iletişim uzmanı Ali Osman Dilipak katıldı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen genel kurul siber saldırıya uğradı.

GENEL KURUL ESNASINDA GÖRSEL VE SUNUMLARI SİLİNDİ

5G'nin sağlığa olan olumsuz etkilerinin tartışılacağı genel kurula Avustralya'dan katılan Okyanusya Radyofrekans Bilimsel Danışma Derneği üyesi Dr. Priyanka Bandara'nın bilgisayarındaki 5G ile ilgili görseller ve sunumlar siber korsanlar tarafından silindi. Peşi sıra pornografik görüntüler yayınlanmaya başladı.

'İLK VE SON DA OLMAYACAK'

Yaşanan olayla ilgili Dünya Sağlık Konseyi, ''Açık ve şeffaf toplantı formatımız nedeniyle gerçekleşti. İfade özgürlüğüne yönelik bu absürt saldırıdan doğrudan etkilenen herkesten içtenlikle özür diliyoruz. Ancak, durdurulmayacağız - bu önemli sohbeti sürdürmeye kararlıyız. Bu tür saldırılar Dünya Sağlık Konseyi'nin ilk kez hedef alınmış değil ve kesinlikle son da olmayacak. Daha önce Twitter hesabımız oluşturulduktan neredeyse bir hafta sonra Eylül ayında platform tarafından askıya alındı, tek bir tweet atmamış olmamıza rağmen (yakın zamanda yeni bir Twitter hesabı oluşturduk - buradan takip edin). İfade özgürlüğü ve bilimin paylaşılmaya devam edebilmesi ve açık fikirli profesyonellerin işbirliğine devam edebilmesi için altyapımızı korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz.'' açıklamasında bulundu.

'BU KONUNUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'

Güvenlik sağlandıktan sonra devam eden kurulda Dr. Priyanka Bandara, ''Bu konunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kablosuz radyasyonun insanların ve dünyadaki tüm yaşam biçimlerinin sağlığı ve refahı üzerindeki etkisi. Bu çok büyük bir sorun. Bu konuda yoğun bir sansür var.” ifadelerini kullandı.