14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala sosyal medya üzerinden çeşitli iddilar ortaya atılmaya başladı. Son olarak Anadolu Gençlik Derneği'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nu destekleyeceği yönünde bir paylaşım yapıldı. AGD iddiayı isim vermeden yalanladı.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK İDDİASI

AGD adına yapılan söz konusu paylaşımda, ''Önce Ahlak ve Maneviyat düsturuyla hareket eden ve çalışmalarımızda da bu düsturu ilke edinmiş olan inançlı insanlarız. Zalim ve işbirlikçilerin karşısında dün nasıl durus sergilediysek, bugün de aynı duruşla yolumuza devam ediyoruz. Erbakan hocamızın bıraktığı inanç ve idealleri yarınlara taşıma adına canla ve başla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı olarak şartsız ve kayıtsız Milli Görüş prensiplerine bağlı, Saadet Partimizin istişare ile almış olduğu kararlara inanan MİLKO kuruluşuyuz. 2023 Mayıs seçimlerinde Merhum Erbakan Hocamızın kıymetli yol arkadaşı, Milli Görüş Hareketimizin Lideri ve Saadet Partimizin Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU beyin yanında olduğumuzu, Önümüzde ki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU Beyefendiyi destekleyeceğimizi kamuoyunun dikkatine sunarız.'' ifadeleri yer aldı.

'RESMİ HESPA DIŞINDA HİÇBİR AÇIKLAMAYA İTİBAR ETMEYİN'

Söz konusu iddiaların sıklıkla paylaşılmasının ardından AGD resmi hesabından idddiaları yalanlayan bir paylaşımda bulunuldu. O paylaşımda, ''Son günlerde sahte hesaplar üzerinden derneğimizi zan altında bırakan açıklamalar yapıldığını üzülerek görmekteyiz. Bu açıklamaların Milli Görüş Davamızla, yarım asırdır milletimizin benliğinde yer edinmiş olan MGV/AGD teşkilatlarımızın yaklaşımıyla, mevcut Genel Merkez Yönetimimizin ve Genel Başkanımızın duruşuyla uzaktan yakından bir alakası yoktur. Bizler, "Önce Ahlak ve Maneviyat"düsturuyla hareket eden ve çalışmalarımızda da bu düsturu ilke edinmiş olan inançlı insanlarız. Hepimizin üzerinde emeği bulunan Milli Görüş davamızın lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın bizlere emaneti olan temel esasları Mazi'den Ati'ye iletmek icin tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sosyal medyada bazı hesaplar üzerinden derneğimizi yıpratmaya dönük yapılan yanlış algı yönetimleriyle alakalı gereken hukuki süreç başlatılmıştır. Gelinen noktada; derneğimizin resmi hesapları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini kamuoyuna duyuruyoruz.Yarım asırdır duruşumuzu bozmayan Rabbimize hamdolsun.'' ifadeleri yer aldı.

'SAHTE AÇIKLAMALARLA HEDEF ALINIYORUZ'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan da Milli Gazete'ye yaptığı açıklamada, “Millî Görüşçü kurumlarımız ve bu kurumlarımızın her bir ferdi, insanlığın hayrı için mücadele eder. Erbakan Hoca’mız, Millî Görüş’ün siyaset ve mücadele anlayışını birçok değer ve hassasiyet üzerine inşa etmiştir. Bu değerlerin başında kardeşliğimiz gelir. Sistemli bir şekilde yürütülen fitne operasyonlarıyla, AGD/MGV’miz başta olmak üzere, tüm Millî Görüş camiası sahte açıklamalarla, sahte sosyal medya hesaplarıyla hedef alınıyor. Hamdolsun, kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz de bu fitnelere fırsat vermedi ve hiçbir zaman vermeyecek. Davamızı ve kurumlarımızı yıpratmaya hiç kimsenin gücü yetmez.” ifadelerini kullandı.