14 Mayıs 2023 seçimlerinde yüzde 5,17 oy oranına ulaşan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini açıkladı. Oğan, Ankara’da bugün yaptığı toplantıda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini duyurdu.

Zaten Sinan Bey’in söyledikleriyle bizim söylediklerimiz arasında çok fark yok
Sinan Oğan’ın kararına AK Parti’den ilk yorum AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’dan geldi.

Yıldırım “Destekleyeceğim demiş. Hoş geldi, sefa geldi. Teşekkür ediyoruz. Zaten Sinan Bey’in söylediği konularla bizim söylediğimiz konular arasında çok fark yok. Özellikle Türkiye’nin üniter yapısı, bağımsız bütünlüğü gibi konularda tamamen aynı görüşlerdeyiz. Göçmenlerle ilgili hassasiyetini biliyoruz ama onları da belirli bir takvimde zaten gerçekleşeceğini Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıklamış oldu. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt

Pusula sıralaması zaten sonucu işaret ediyor

Erdoğan’ın 2,5 milyondan fazla oy farkı olduğunu belirten Yıldırım “Açık ara birinci. Sadece 260 bin eksiği var. Anayasal şartı yerine getirmek için ama 28 Mayıs yeni bir farklı bir sonuçlar. Hiç kimsenin kaybetmeyeceği, herkesin kazanacağı ve kimsenin de itiraz etmeyeceği bir sonuçla Türkiye Yüzyılı’nın cumhurbaşkanını seçmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmiş olacağız. Bu seçim, birincisi kadar karmaşık değil. Çok açık, bir pusula var. Pusulada bir numara Recep Tayyip Erdoğan, iki numara Kemal Kılıçdaroğlu. Dolayısıyla sıralama da zaten sonucu işaret ediyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.