İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kazandık kazandık. Sebebini söyleyeyim Bugün buraya gelirken bazılarının konuşmasını gösterdi arkadaşlar. İftira atan seçimi kaybeder. Çünkü birinci turda kazanacağız. Biz kazanırsak erkek erkeğe evlilikler serbest kalacakmış, erkeklerle hayvanların evliliği serbest kalacakmış. Bu gerçekten kafanın attaya gittiği durumdur. Bu arkadaşalara zanax yetmez çok daha ağır ilaçlara ihtiyaçları var. O kadar ağır iftiralar atıldı ki seçmenimizin vicdanına dokunur oldu. Bu tür ifitiralara 'hadi oradan' diyeceksiniz.

Destici'den logo değişimine tepki: Ankara'da hiç kimse Hititler'in torunu değil! Destici'den logo değişimine tepki: Ankara'da hiç kimse Hititler'in torunu değil!

"Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e..."

Anneler gününde seçime gidiyorsunuz. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e oy verdiriyor. Anneler günü oy kullandığınız gün bende anneyim Kemal’e oy istiyorum, Meral’e oy istiyorum. Seçildikten sonra 10 bin köy okulu açacağız. 100 bin öğretmen atayacağız. Bütün çiftçi borçlarını yeniden yapılandıracağız. Çiftçi için yem, mazot ve gübrede indirim yapacağız. Haramilerin saltanatını beraber yıkacağız.

"Kaçamazlar, bu devlet büyük devlettir kaçamazlar"

Kaçamazlar, bu devlet büyük devlettir kaçamazlar. 15 Mayıs sabahı katillerin hesabı sorulacak.  Suriyeliler iki sene içerisinde gidecek. Gençler hayatınızı kaydırdılar. Durup dururken her yerle kavga çıktı. Kimine göre 10 milyon Suriyeli var. Sen işsizsin Suriyeli buluyor. Dolayısıyla iki yıl içinde hepsi gidecek. 14 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Olacak, Recep Tayyip Erdoğan emekli olacak. Yozgat'ı Bakansız bırakmayacağız."

Mansur Yavaş: PKK’ya, Kandil’e karşıyız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Bu seçim inşallah yüzde 53,54,55'le ilk turda bitecek. Ama size oy vermeyen milyonları teröristlikle suçlamak neyin nesidir. Biz iftira atıyorlar. Bizi terör işbirliği yapıyorlar diye iftira atıyorlar, yalan. PKK’ya, Kandil’e karşıyız.  İktidarda kalmak için gerekirse papaz cübbesi giyeriz diyenler bunlar değil mi?  ‘Adam çalıyor ama çalışıyor’ lafını muhafazakâr insanlara kabul ettirdiler.  Şimdi de tehdit etmeye başladılar. Halkın iradesinin karşısında hiç kimse duramaz" ifadelerini kullandı.