Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik Danıştay'a iptal davası açılmıştı. Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetti.

Danıştay'ın iptal kararına 'siyasi' olarak nitelendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul Sözleşmesi, bizim iktidarımızda 24 saat içinde yürürlüğe girecek" sözlerinin ardından Akşener de "Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!" açıklamasıyla iktidara gelmeleri durumunda İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağının sinyalini verdi.

Danıştay kararının ardından Anadolu Ajansı'nın kararla ilgili tweetini alıntılayan Akşener, şunları söyledi:

"Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak. Ama az kaldı. Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!"