Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç bugün gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"İLERLEYEN GÜNLERDE BULUŞACAĞIZ"

Çok uzun tutmayacağız. İlerleyen günlerde birazcık daha kapsamlı buluşmaya ihtiyacımız olabilir. Diğer basın mensuplarına da açabiliriz. Son günlerde yaşananları değerlendirmekte fayda var.

"TRANSFERLER GEÇE KALDI"

Öncelikle güzel bir yaz kampı geçirdik. Birkaç senedir olduğu gibi bazı transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden son dakikaya kaldı. Genelinde iyi bir kamp dönemi geçirdik. Ondan sonra sezona iyi bir başlangıç yaptık.

"EN İYİ KADRO BİZDE"

Samandıra için en iyi iklimi, şartları tesis etmeye çalıştık. Homojen bir yapı, herkesin her şeyden önce takımı öne koyduğu, aile ortamı olan, birlikte savaşan, birimiz hepimiz hepimiz birimiz için ruhunu yansıtacak, camianın değerini karşılayabilecek, özel ve profesyonel hayatını bu saikler doğrultusunda yaşayacak bir takım kurmaya çalıştık. Takım kurmaya çalışırken FFP gibi elimizde olmayan sebeplere, manevra alanımızı daraltan nedenlere rağmen en iyi kadroyu kurduk. Kağıt üzerinde Fenerbahçe kadrosu bize göre en iyisi.

"HERKES, BİZİ ÖVÜYORDU"

Toksik unsurlardan Samandıra'yı temizlemek için hamlelerimiz oldu. İyi havayla başladık. İyi hava, kötü günlerde test edilir. Kazanmayı hazmetmek kolaydır. Önemli olan kaybetmeyi hazmetmektir. Ne kadar çabuk reaksiyon vereceğin önemlidir. 7. haftaya lider girdik. Takım da övülüyor, hoca da övülüyor, her şey güzel giderken ondan sonraki 4 haftada yaşadıklarımız, futbolun olağan akışına ters şekilde performanslar, zaten kırılgan olan camiamızda bu sene de mi boşa geçecek endişelerini yarattı. Bir nebze de insanları ümitsizliğe ittiler.

"ANLAMSIZ PANİK! ÜMİDİNİZİ KAYBETMEYİN"

Samandıra'da daha fazla mesai vereceğiz yönetim olarak. Çok büyük değişikliklere gitmemiz gereken ortam yok. 4 hafta evvel nasıl başka ortamda olup, sonraki 4 haftada kötüye gittiysek, bundan sonraki 4 haftada daha iyiye gidebiliriz. Ondan önceki sezon 22. haftada nasıl favoriysek, sonraki hakem hatalarıyla 7 haftada doğrandı. O da hayatın olağan akışına aykırıydı. Evet saha içi hatalar oldu ama doğrandık diyemem. Anlamsız paniğe girdik. 2 sezon önceki duruma göre sezonun çok başındayız. Biz ümidimizi kaybetmedik, camianın da ümidini kaybetmemesi gerekir. Biz bu enerjiyi kötüye götürürsek bindiğimiz dalı keseriz. Fenerbahçe'nin şampiyonlukları müşkül durumlarda büyük mücadeleler, emekler verilerek alınmıştır. Tespit ettiğimiz, giderdiğimiz sorunlara ek olarak daha da güçlendirmek. Takımın sahada baş kaldırmasıyla normal günlere geri dönebiliriz. Bundan zerre kadar şüphemiz yok.

VİTOR PEREİRA ANONS EDİLDİĞİ GÜNDEN BERİ HEDEF TAHTASINDA

Burası Fenerbahçe. Burada yönetici, futbolcu ve teknik direktörsen diğer kulüplere göre hoşgörü daha azdır. Son 15-20 yılda geldiğimiz nokta maalesef bu. Vitor Pereira, anons edildiği günden beri hedef tahtasında. Pereira'nın, para için gelmediğini net bir şekilde ifade edelim. Buraya yarım kalan hikayeyi bitirmeye geldi. Gençlere önem vermesi, kimyanın uyuşması sebebiyle getirdik ve doğru yaptığımızı düşünüyorum.

"G.SARAY MAÇINDA DA DEĞİŞMEZ"

Tazminatını veremiyorlar falan diyorlar. Aslında yıpratılmak istenen benim. Hoca borsası falan. Benim fıtratımda yok. Hoca ararsam haberin olur dedim. Arkadan iş çevirecek biri değilim. Hocaya destek vereceğiz, öneri vereceğiz. Öbür taraftan hoca arayacağız. Bu bizim işimiz, tarzımız değil. Tabii B Planı olmalıdır. Ancak, bizim şu an B planımız yok. Galatasaray maçından sonra da değişmeyecek bu düşüncem. Biz Galatasaray'ı orada yeneceğiz. Olası kötü sonuçta radikal değişiklik yapmayacağız.,

"TAZMİNATI YOK"

Baktılar hoca gitmiyor. Sonra Galatasaray maçı sonucuna göre gidecek dediler. O da olmayınca, şimdi de tazminat konusu geldi. Bu dezenfarmasyon tamamen. Hocanın tazminatı yok. Tazminat pazarlığı yapacak maddi durum da yok. Hocanın da ne kadar samimi olduğunu, başarı için fedakarlıkları da biliyorum. 5 sene çalışmasa arkasına dönüp bakmaz. 10 yıllık birikim sağlamış.

"10 PUAN FAZLA AMA..."

Bir kriz yönetimi var. Ne yaptık biz? Biz buraya gelip her istişare yaptığımızda görüntü vermiyoruz. Dostlar alışverişte görsün durumumuz yok. Siz her seferinde haber yapalım mı diyorsunuz, ben yapmayın diyorum her seferinde. Biz hocadan rapor alıp düşüncelerini soruyoruz. 10 puan çok yüksek bir fark gibi gelebilir ama sadece 1 takım arayı açtı. Çok yüksek gibi gelebilir. Ezeli rakiplerimiz, ebedi dostlarımız da aynı durumda.

"ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEYİZ"

Bu oyun sistemi en zoru. Herkes aynı frekansta olmalı. Herkes çalışmalı. Bir dişli bozulunca tüm çarklar bozulabiliyor. En zor formasyonlardan birini yapacak birkaç eksiğimiz var. Sezon başında biliyorduk. Hoca bu riski aldı. 3'lü formasyon Türkiye'de pek tutmuyor. Git kafanı dinle dedik. Git 24 saat şalteri kapat, sonra çözümü buluruz dedi. Hocamız kendi oyun sistemiyle ilgili, bu kadroya daha çok uyabilecek sistemin ne olduğuna dair çözümü düşündü.

Fenerbahçe hocasının arkasından iş çevirip başkalarıyla görüşmüyor. Bunlar hurafe. Hoca değişikliği daha önce yaptık, verim alamadık. Biz hocamızdan memnunuz. Problemleri çözülebileceğine dair şüphemiz yok. Kaç ülkede çalışmış, şampiyon olmuş bir hoca. Biz bu hocayla devam edeceğiz.

İSTİFA TEPKİLERİNE YANIT

'Yönetim istifa' tezahüratları hakkında...

Herkesin görüşüne saygılıyım. Ben aynı kanaatte değilim. Ne olduğunu etraflıca konuşalım. Bizim, sadece bu sezon değil, geldiğimizden beri hangi şartlarda bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştığımızı tarih yazacaktır. Bilinmeyenler var, bilinip konuşulmayanlar var. Zamanı gelince bunları ifade edeceğiz. Bilin ki rakipler şampiyonluk için 1 efor sarf ediyorsa, biz 5 efor sarf ediyor. Niye Fenerbahçe'de olan şeyler başka camialarda olmuyor? Bunu taraftarlarımıza soruyorum. Bunun çok iyi irdelenmesi lazım. Neden rakiplerin eski yöneticileri, Fenerbahçe'nin eski yöneticileri gibi davranmıyor.