Son yıllarda Avrupa kupalarında yaşanan düşüşün ardından bu sene de kötü bir başlangıç yapan Türkiye, son haftada büyük bir çıkış yakalayarak Avrupa'nın zirvesine oturdu.

AVRUPA'YA KÖTÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi elemelerinde Dinamo Kiev'e, Konyaspor'un Vaduz'a, Sivasspor'un Malmö'ye ve Trabzonspor'un Kopenhag'a elenmesinin ardından tehlike çanları çalmaya başladı. Fenerbahçe ve Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ederken, Sivasspor UEFA Avrupa Ligi'nden elenerek yoluna UEFA Konferans Ligi'nde yoluna devam etti. UEFA Konferans Ligi'nden elenen Konyaspor ise Avrupa defterini kapattı.

İLK HAFTA 2 GALİBİYET, BİR BERABERLİK

Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe evinde Dinamo Kiev'i 2-1 yenerken Trabzonspor deplasmanda Ferencvaros'a 3-2 yenilmişti. UEFA Konferans Ligi'nde de Sivasspor evinde Slavia Prag ile 1-1 berabere kalırken Başakşehir deplasmanda Hearts'i 4-0 mağlup etmişti.

AVRUPA'DA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN ÜLKE OLDUK

Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Trabzonspor, Kızılyıldız'ı evinde 2-1 yenerken, Fenerbahçe Rennes deplasmanında 2-2 berabere kaldı. Konferans Ligi'nde de Sivasspor deplasmanda Cluj'u 1-0 yenerken, Başakşehir evinde Fiorentina'yı evinde 3-0 ile devirdi. Bu sonuçlarla Avrupa'da bu hafta en çok puan toplayan ülke olduk.

İşte bu hafta Avrupa kupalarında en çok puan toplayan ülkeler:

- 1.400 Türkiye
- 1.400 Belçika
- 1.286 İspanya
- 1.286 İngiltere
- 1.250 Almanya
- 1.143 İtalya
- 1.000 Portekiz
- 0.800 Hollanda
- 0.500 Polonya