İçişleri Bakanlığı'nın İBB hakkında başlattığı 'terör örgütü iltisaklı kişiler işe alındı' soruşturmasının yankıları devam ediyor. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların benzerini, Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın Akit TV'de yayınlanan 15 Aralık tarihli Kürsü programında dile getirdiği ortaya çıktı.

'BELEDİYEDE İŞE GİREN TERÖRİSTLER MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açıklamalarda bulunan Bahçeli, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, teröristleri işe alacağına işsiz güçsüz insanlarımızın yarasına merhem olmalıdır. Fakat bunu yapmamıştır. Belediyede işe giren teröristler milli güvenlik sorunudur. Bunlar yarın, mesela İstanbul'un şehir suyuna zehir karıştırsalar ne yapacağız? Ne diyeceğiz? Bu felaketin üstesinden nasıl geleceğiz?'' ifadelerini kullandı.

YILMAZ: BUNLARIN SU KUYULARINA ZEHİR KATMAYACAĞINA GARANTİNİZ Mİ VAR?

İBB'deki 'terör örgütü iltisaklı kişiler' hakkında soruşturma açılmadan önce Yılmaz, ''İSKİ dahil su işlerinin tamamı DSİ'ye bağlanmalı. Ben İstanbul'da Ankara'da oturanların canlarına güveniyorum. Bu adamlar o kadar doldu ki İSKİ'ye HADEP doldu HADEP... Bunların su kuyularına zehir katmayacağına garantiniz mi var? Bunlar vatan düşmanıdır. Kürt düşmanıdır. Türk düşmanıdır.  Zihniyetleri Ermenistan'ı yeniden hortlatmak ve İsrail'e yeniden dünya devletinin yolunu açmak için bu terörü kullanıyorlar. Derhal hükümet bu önlemi almalı. Bütün belediyelerdeki su şirketlerini DSİ'ye bağlayarak, bu teröristlerin oyunlarını acilen hükümet bozmalı.'' ifadelerini kullandı.

'TABUTLARIN İÇİNE BOMBA KOYMAYACAKLARINA KİMSE GARANTİ VEREMEZ'

Açıklamalarına devam eden Yılmaz, ''Cenaze işleri belediyelerden alınıp, Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmeli. Şu an dağdaki terörist cenaze işlerinde görevlidir. Tabutların içine bomba koymayacaklarına kimse garanti veremez. Cenaze işleri yoluyla bu ülkede terör estirecekler. Şimdiden bazı ihanetlere başladılar. Zaten yanlış yapılmış. Cenaze işlerinin belediyeyle işi yok. Cenaze işi Diyanet'indir. Şimdi HDP'nin tayin ettiği imamlarla cenazelerin defnedilmesi bu ülke için çok büyük tehlikedir.'' ifadelerini kullandı.