Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan 'gıda krizi' riskini ortadan kaldırılması amacıyla Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan 'tahıl koridoru' anlaşmasında süre 18 Mart'ta dolacak. Gıda krizinin yeniden baş göstermesini önlemek için diplomatik temaslar sürerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuya ilişkin olumlu mesajlar verdi.

"UKRAYNA VE RUSYA'NIN TAVRI OLUMLU"
Görüşmelerdeki son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Akar, "Tahıl girişiminin tarafları olan BM, Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ukrayna, girişimin ikinci defa uzatılmasına yönelik olumlu görüşünü açıkladı. Rusya da benzer şekilde girişimin uzatılması konusunda olumlu tavır sergiliyor" diye konuştu.

BUGÜNE KADAR 23,5 TON TAHIL TAŞINDI
Tahıl koridorundan bugüne kadar 790 gemi ile 23,5 milyon tona yakın tahılın taşındığını belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şöyle devam etti:

"Tahıl girişiminin tarafları BM, Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tüm tarafların katkısıyla tahıl girişiminin devam edeceğini temenni ediyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz."