Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, felaketten etkilenen illerden getirilen yaralıları Diyarbakır'da tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

3 kişi tutuklandı
Sonrasında kameraların karşısına geçen Bozdağ, yıkılan binaların yanı sıra yağma ve hırsızlık olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmaların sonuçlarını paylaştı.

Bozdağ, yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 3'ünün tutuklandığını açıkladı.

Yağma ve hırsızlık olayları: 57 tutuklama
Adalet Bakanı, 75 olayda 64 şüpheli hakkında işlem yapıldığını söylerken, bunların 57'sinin tutuklandığını, 7 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildiğini aktardı.

24 saat olan gözaltı süresi 4 güne çıkarıldı
Bozdağ, yıkılan binalarla ilgili soruşturmada 7 kişinin gözaltına alındığını, 7 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı konulduğunu bildirirken, şunları aktardı:

Hırsızlık ve yağma suçlarında 24 saat olan gözaltı süresi 4 gün olarak uygulanacaktır. Hırsızlık ve yağma suçlarıyla etkin ve kararlı mücadele için bu değişiklik yapılmıştır. Tutukluluk gözden geçirme süresi, bu bölgede bir defaya mahsus olmak üzere 30 gün yerine 60 gün olarak uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın suç işlendiğine ilişkin ihbar ve şikayetleri deprem öncesinde hangi usulde, titizlikte yapılıyorsa aynı usulde yapılmaya devam edecek. Bölgedeki soruşturmalar deprem öncesinde nasıl devam ediyorsa şimdi de aynen devam ediyor.

"1 hafta sürmesi söz konusu değil"
DNA kimliklendirme raporu verme çalışmaları, cenazeden alınan numunenin niteliğine göre minimum 5 saat ile maksimum 4 gün içinde tamamlanıyor. DNA kimliklendirme raporu cenazeden alınan numunenin niteliğine göre zaman almaktadır. 1 hafta sürmesi söz konusu değil. Herkes büyük bir seferberlik içinde çalışıyor. Çalışmalar, 7/24 sürdürülüyor.

1 hakim, 3 hakim adayımız olmak üzere toplam 70 personelimizi kaybettik. Enkaz altında olduğu değerlendirilen 36 personelimiz bulunmakta.