Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre dün saat 12.30 sıralarında Datça ilçesi Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayıldıktan sonra tüm imkan seferber edilmiş, gün boyunca devam eden yangına arazöz, itfaiye ve TOMA'lar müdahale etmişti.

Muğla Datça'daki orman yangınından güzel haber! Bakan Kirişçi açıkladı: Yangın kontrol altına alındı

EKİPLER YOĞUN ÇABA GÖSTERİYOR

Gün ışığıyla birlikte yoğun müdahale yeniden başladı. Yangına, 1 İHA, 10 uçak, 20 helikopter, 179 arazöz, 21 ilk müdahale aracı, 29 iş makinesi ve 1500'e yakın işçiyle müdahale edilirken farklı kurumların ekiplerinin yanı sıra 130 gönüllü de çalışmalara destek veriyor.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını söndürmek için yoğun çaba sarf eden ekipler, bir yandan da alevlerin kontrol altına alındığı alanlarda soğutma çalışması yürütüyor.

Öte yandan, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburunda görevli askerler, Mesudiye Mahallesi'ndeki tahliye edilen evlerin önünde nöbet tutuyor.

Muğla Datça'daki orman yangınından güzel haber! Bakan Kirişçi açıkladı: Yangın kontrol altına alındı

YETKİLİLLER ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP ETTİ

Yangının başlamasının ardından dün Datça'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sabah saatlerinde helikopterden yanan alanları havadan inceledi, söndürme çalışmalarını takip etti.

Uçuşta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Muğla Valisi Orhan Tavlı da yer aldı.

Muğla Datça'daki orman yangınından güzel haber! Bakan Kirişçi açıkladı: Yangın kontrol altına alındı

BAKAN KİRİŞÇİ GÜZEL HABERİ VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yangındaki son duruma ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Orman Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurum ve kuruşları ile başarılı bir şekilde tamamlandı. Yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü.

Soğutma çalışmaları devam ediyor. 4 ev ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 ev zarar görmüştür. Vatandaşlarımıza ilişkin can kaybı yaşanmadı. Büyükbaş, küçükbaş ve arıcılıkla ilgili kovanlar bulundukları yerden alındı. 22 kişi yangından olumsuz etkilendi, 13 kişi taburcu edildi.

Maddi kayıplar telafi edilebilir ama canlarımız koruduğumuzu belirtmekten memnuniyet duyuyorum. 24 saat önce başladığında rüzgarın aşırı şiddeti çalışmaların biraz zor geçmesini sağladı. Alanın bulunduğu coğrafya zor bir bölge. Bu zorluklara rağmen 24 saat sürmeden yangın kontrol altına alındı.

Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları ile ilgili tespit çalışmaları tamamlandığında devletimiz tarafından ödemeler inşallah gerçekleştirilecektir.

Geceleyin görev yapabilen helikopterlerimiz de uçuşlarını gerçekleştirdi. Bizim için asıl olan orman çalışanlarımızın zorunu kolaylaştıran önemli enstrümanlardır.

"TRAFO KAYNAKLI BİR YANGINI 24 SAATTEN KIS SÜREDE KONTROL ALTINA ALMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

Rabbim böyle yangınları göstermesin. Bu ne ilk, ne son yangın olacaktır. Bize düşen aziz milletimizin de desteği bizim için önemlidir. Trafodan kaynaklı böyle bir yangını 24 saatten kısa sürede kontrol altına almaktan çok mutluyuz. Basın toplantısından sonra o cengaverleri bir kez daha şükranlarımız sunmak için yerinde ziyaret edeceğiz.

Gece 3 ya da 4 kez havadan denetim sağladık. Mutlu sona geldik, sizlere de teşekkür ediyorum. Bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum.