İBB'de çalışan Şafak D.'nin terör örgütü PKK'nın kamplarında silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında, İBB'nin işe alımda arşiv/güvenlik soruşturması yapmadığı ortaya çıktı. 

İBB VE İMAMOĞLU SUÇU EMNİYETE ATARAK MAĞDUR EDEBİYATI YAPTI

Skandalın ortaya çıkmasının ardından yer yerinden oynarken, İBB Başkanı İmamoğlu ve Sözcüsü Murat Ongun, olayı örtpas etmek adına yine yalan senaryolara başvurdu. Yapılan açıklamalarda bu durumdan Emniyet'in sorumlu olduğu ve hatta İBB'nin haberi olmadığını iddia ettiler.

ERDOĞAN: SEÇİM ÖNCESİ PKK'NIN UZANTISINA SÖZ VERDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'li İBB'de terörist istihdam edilmesini eleştirerek "İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım. Elbette seçim öncesi verilmiş sözler var. PKK’nın uzantısı konumundaki partiye verilen sözler var." dedi.

İMAMOĞLU YİNE TOPU TACA ATTI

İmamoğlu, İBB'nin skandalı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor." sözleriyle yanıt vererek adeta devleti suçladı.

MOBESE SKANDALI İÇİNDE KALMIŞ

İstanbul'da kar felaketi yaşanırken balıkçıda İngiliz büyükelçi ile yemek sefası yapan İmamoğlu'yu ele veren mobeseler canını çok yaktı.

Bu yüzden, "Önce “terörist” yakalamak için neden 8 gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın." ifadelerini kullandı.

SOYLU'DAN ÇOK SERT CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'deki terörist çalışan skandalından sonra yaptığı açıklamayla tepki çeken İmamoğlu'nu çok sert sözlerle cevap verdi. Soylu şu açıklamayı yaptı:

"İstanbullu 3 yıldır yanan, şoförsüz yürüyen araçları; kar altındayken balıkçıda kalkan yiyen, işinden çok tatilde olan beceriksizleri gördü. 

3 yıldır İstanbul’da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı!
Devlet de Millet de HDPKK ile koyun koyuna olanı affetmez.
Teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir. 
Teröristi yattığı yatağından da yanından da alırız.

Demedi demeyin…"

"ŞİKAYETÇİ YÜZSÜZ!"

Bakan Soylu, İmamoğlu'nun teröristin yakalanmasından şikayetçi olduğunu da kaydederek, "Sana haber verselerdi de ortakların HDPKK'ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırsta mıydın" ifadelerini kullandı.

Haber7