ABD, Hollanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya’nın çeşitli bahaneler üreterek, Türkiye’deki konsolosluklarını kapatma kararını almasına siyasetçilerden tepkiler peş peşe geldi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, İsveç’in NATO üyeliğinin sıkıntıya girmesiyle beraber hareket eden ülkelerin yeni politika benimsediğini söyledi.

BATI’DAN GELEN BİR SALVO

Çonkar, “Bu çerçevede de Türkiye’yi kötü gösterici bir hareket tarzına yöneldiler. Bir anlamda Türkiye’de muhalif güçlere destek olabilecek tarzda yardımda bulunarak hükümeti yıpratmak istiyorlar” diye konuştu. Her seçimden önce Batı’dan gelen salvolardan bir tanesi olarak gördüğünü ifade eden Çonkar, seçime kadar bir takım kirli operasyonların peşine düşebilirler uyarısında bulundu.

SEÇİM SÜRECİNİ MANİPÜLE ETMEK İSTİYORLAR

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Hasan Turan da, “Ülkemizin seçim atmosferine girdiği, yaz turizmi için rezervasyonların yapıldığı bir dönemde elçilikleri güvenlik gerekçesiyle kapatarak topluma korku pompalıyorlar” dedi Turan, “Seçim sürecini manipüle etmek isteyen bu ülkeler benzer faaliyetlerine devam edecekler. Muhalefete her türlü desteği veren ancak umutları kalmayan batılılar anlaşılan sahaya kendileri çıkacak” diye konuştu.