Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak’la ilgili yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Berat Albayrak'ın kitap yazdığını söyleyen Kütahyalı’nın paylaşımı şöyle:

‘SADIK ALBAYRAK BENİ ARADI’

“1-Berat Albayrak’ın hala unutulmayan ve konuşulan vakar istifasına dair yazdıklarımla ilgili üstad Sadık Albayrak beni aradı. 1 saat çok keyifli muhabbet ettik. Verimli bir sohbet oldu.

‘ALBAYRAK İ’TİKAFA GİRDİ’

2-Sadık Albayrak önce bir kelimeme itiraz etti. Berat Albayrak’ın i’tikafa girdiğini ifade etti. İ’tikaf kelimesinin altını çizdi. Bu kavram (i’tikaf) böylece Türk siyaset literatürüne dahil olmuş oldu.

‘ALBAYRAK KİTABI GELİYOR’

3-Sadık Albayrak çok önemli bir bomba bilgiyi daha ifade etti. Berat Albayrak şu an tüm bu süreci ve daha da fazlasını anlatan bir kitap kaleme alıyor. O kitabın yazımıyla meşgul durumda. Yani kısacası: Yeri yerinden oynatacak bir Berat Albayrak kitabı geliyor!

4-Berat Albayrak’ın bu olay yaratacak kitabının ismini kendisi de yazar olan üstad Sadık Albayrak’a sordum, o konuda tüyo vermedi. Ama bana kalsa Berat Albayrak’ın daha önce kullandığı şu kavram çarpıcı bir kitap adı olurdu:”At izi, it izi”

‘SIRTINI DOLARA YASLAYANLAR DÜŞMANLIK YAPTI’

5-Sadık Albayrak “Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar” diye bir kitlenin olduğunun ve bunların ilk günden beri Berat Albayrak’a düşmanlık yaptığının da özellikle altını çizdi. Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar...

6-Umuyorum Berat Albayrak’ın büyük ilgi görecek bu kitabı, benim epey yazıp bir türlü bitiremediğim “Sultan Hamid, Kemal Paşa ve Tayyip Bey” ile bugünkü Türkiye’yi anlattığım “Devlet, Parti ve Aile” kitaplarıma benzemez. 2022 içinde bu kitabın yayınlanması bekleniyor.”