Meksika'da uçuşlarının ortasındayken gizemli bir şekilde gökten düşen kuşların görüntüsü herkesi korkuttu.

Chihuahua eyaletine bağlı Cuauhtemoc kentinin Alvaro Obregon bölgesindeki sakinler, kaldırıma saçılmış ölü kuşları bildirmesi üzerine 7 Şubat günü sabah saat 8.30 sıralarında polis yetkilileri olay yerine çağrıldı. Yetkililer, olayı nedenini araştırmak için bir zooteknist veterinerden yardım istedi.

Sosyal medyada viral olan şoke edici görüntüler, aniden yere düşen sarı başlı kara kuş bulutunu gösteriyor. Yerel sakinler, kışın Kanada'dan Meksika'ya giden sarı başlı kara kuşların sabah 5 sularında gökten düştüğünü fark etti. Sürü içinde bulunan yaklaşık 100 kuş telef olurken, sürüdeki diğer kuşların ise yeniden havalanarak yoluna devam ettiği görüldü. Sürünün yere çakıldığı anlar ise çevredeki güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kuş sürüsünün bu davranışına neyin sebep olduğu henüz belirlenemedi.

ISITICAN ÇIKAN ZEHİRLİ GAZ YA DA ELEKTRİK HATTI ŞÜPHESİ

Uzmanlar, göçmen kuşların yakınlardaki bir ısıtıcıdan çıkan zehirli gazları soluyarak ya da kondukları elektrik hattında oluşan aşırı yükleme sonucu böyle bir hareket yapmış olabileceklerini belirtti.