Esther Wojcicki,  Amerikalı bir gazeteci , eğitimci, ve Creative Commons danışma konseyinin başkan yardımcısı . Wojcicki eğitim ve teknoloji okudu . Palo Alto, CA'daki Palo Alto Lisesi Medya Sanatları Programının kurucusudur.  8 yaş ve üstü çocuklar için eşler arası, proje tabanlı, oyunlaştırılmış bir öğrenme platformu olan Tract.app web sitesini yayınlayan TractLearning, Inc'in Kurucu Ortağı.

Wojcicki, üç çocuğun en büyüğü ve ailesinde üniversiteye giden ilk kişiydi. Ailesi , 1930'larda New York'a gelen Rus Yahudi göçmenlerdi. O doğduktan sonra ailesi Güney Kaliforniya'ya taşındı.  Wojcicki lise sınıfının birincisiydi  ve California Üniversitesi, Berkeley'den İngilizce ve siyaset bilimi alanında lisans derecesiyle mezun oldu . Berkeley'deki California Üniversitesi'nde ikinci öğretim sertifikası ve UC Berkeley Gazetecilik Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesi aldı. Fransız ve Fransız tarihi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir .Paris-Sorbonne Üniversitesi ve San Jose Eyalet Üniversitesi'nde hem bir ortaokul idari sertifikası hem de eğitim teknolojisi alanında yüksek lisans derecesi. 

Wojcicki, 1984'ten 2020'ye kadar Palo Alto Lisesi'nde gazetecilik ve İngilizce öğretmenliği yaptı . Orada Amerika'nın en büyüklerinden biri haline gelen gazetecilik programına başladı.  The Huffington Post için düzenli olarak birçok yayın ve blogda profesyonel bir gazeteci olarak çalıştı.

Wojcicki, 1990'da Kuzey Kaliforniya'da yılın Gazetecilik öğretmeniydi [3] ve 2002'de Kaliforniya Öğretmen Yetkilendirme Komisyonu tarafından Yılın Kaliforniya Öğretmeni seçildi. 

Kaliforniya Üniversitesi Müfredat Komitesi Başkanı Ofisinde görev yaptı ve burada Kaliforniya eyaleti için başlangıç ​​ve ileri gazetecilik müfredatının gözden geçirilmesine yardımcı oldu. 2009'da Columbia Scholastic Press Association tarafından okul basınına olan olağanüstü bağlılığından dolayı Altın Anahtar ile ödüllendirildi. Wojcicki aynı zamanda "Gelişim Çalışmaları Merkezi"nin [12] Mütevelli Heyetinde ve " Mükemmel Eğitim İttifakı"nın Yönetim Kurulundadır. 

"Learning Matters"  Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır ve THNK Yaratıcı Liderlik Okulu'nda Danışma Kurulu'nun bir parçasıdır.  Ortaokul öğrencileri için keşif tabanlı bir bilim platformu olan Explore Planet3'ün Baş Öğrenim Görevlisidir . Washington, DC'deki Newseum ve Freedom Forum'un yönetim kurulu üyesidir . Palo Alto Üniversitesi'nden (2013) ve Rhode Island Tasarım Okulu'ndan (2016) fahri doktora sahibidir .

Oregon Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Eğitim Okulu'nda (2016) www.journalisticlearning.com Gazetecilik Öğrenme Girişimi'nin kurucusudur . www.Moonshots.org.adresinde bulunan Moonshots in Education Hareketi'nin kurucusudur. 2019'da , 3 kızını büyütürken kullandığı felsefe üzerine bir ebeveynlik kitabı olan How to Raise Successful People kitabının yazarıydı . Wojcicki , Mayıs 2019'da BBC Radio 4'ün Woman's Hour programında hayatından ve kitaptan bahsetti.  "Woj's World News" adlı bir haber bülteni yayınlıyor.

Wojcicki , lisede Steve Jobs'ın kızı Lisa Brennan-Jobs'a akıl hocalığı yaptı.