Susan Diane Wojcicki, Google'ın kuruluşunda yer alan ve 1999 yılında şirketin ilk pazarlama müdürü olan Susan Diane Wojcicki daha önce şirketin çevrimiçi reklamcılık işini yönetti ve Google'ın video hizmetinden sorumlu oldu. 2006 yılında YouTube'un Google tarafından satın alınmasını önerdi ve 2014 yılından beri YouTube'un CEO'luğunu yapmaktadır.

Wojcicki, 1968'de Santa Clara County'de, Rus İmparatorluğu'ndan göçmüş Yahudi eğitimci bayan Esther Wojcicki ile Stanford Üniversitesi'nde fizik profesörlüğü yapan Polonyalı-Amerikalı Stanley Wojcicki'nin kızı olarak dünyaya geldi. Janet Wojcicki, (doktora, antropolog ve epidemiyoloji uzmanı) ile 23andMe'nin kurucusu Anne Wojcicki, Susan'ın kızkardeşleridir. George Dantzig'in komşusu olarak Stanford kampüsünde büyüdü.[5] Kaliforniya Palo Alto'daki Gunn Lisesine girdi ve okul gazetesi için yazdı.

Wojcicki, Harvard Üniversitesi'nde tarih ve edebiyat eğitimi gördü ve 1990 yılında onur derecesi ile mezun oldu. İlk başta ekonomide doktorasını ve akademide kariyer yapmayı planladı ancak teknolojiyi keşfettiğinde planlarını değiştirdi.

Ayrıca, 1993 yılında Santa Cruz California Üniversitesi'nde ekonomi alanında Yüksek Lisans, 1998'de UCLA Anderson Yönetim Okulu'ndan İşletme Yüksek Lisans yaptı.

Eylül 1998'de Google'ın kurulduğu ayda kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Woolcicki'nin Menlo Park'taki garajında ofis açtılar.[8][9] 1999 yılında Google'ın ilk pazarlama müdürlüğüne girmeden önce Wojcicki, Santa Clara'daki Intel'de pazarlama yaptı ve Bain & Company ile R.B. Webber & Company'de bir yönetim danışmanı olarak çalıştı. Google'da ilk viral pazarlama programlarının yanı sıra ilk Google Doodle üzerinde çalıştı. Wojcicki, Google Görseller ve Google Kitaplar gibi Google'a başarılı katkıların geliştirilmesinde de yer aldı.

Wojcicki, Google'da Reklamcılık ve Ticaret'in kıdemli başkan yardımcılığına getirildi ve AdWords, AdSense, DoubleClick ve Google Analytics gibi reklamcılık ve analitik ürünleri yönetmeye başladı. Google'ın en büyük iki satın alımını gerçekleştirdi: 2006'da 1,65 milyar dolarlık YouTube ile 2007'de 2 milyar dolarlık DoubleClick satın alımı. Şubat 2014'te YouTube'un CEO'su oldu.

"Reklamcılıkta en önemli kişi" olarak adlandırılan Wojcicki, Time Magazine'in 2015 yılında en etkili 100 kişisinden biri seçildi. Time'ın sonraki sayısında "internetteki en güçlü kadın" olarak nitelendirildi. Wojcicki, 2013 yılında Adweek 50 listesinde 1 numaraya seçildi. 2015 yılında Vanity Fair'in Yeni Kuruluş listesinde 27. sırada yer aldı.