Dosya

Bülent Deniz 'Kadir Gecesi'ni yazdı: Bin ayda bir

Abone Ol

habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz, Kadir Gecesi bağlamında yazdığı makalesinde tahkiye istidadını konuşturarak maddeyi aşkın bir hikaye kaleme aldı.

Kozmik mahiyeti ve mukaddesatıyla önem arz eden ilk kıble Mescid-i Aksa'ya ve Kadir Gecesi'ne dair bir anlatı sunan Deniz, ördüğü diyaloglarla mekanın fiziği aşkın enerjisini anlatıyor.

Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın tarihsel serüvenini ve teolojik, kozmik kıymetini anlatarak bugünkü statüsüne ışık tutan Deniz'in yazısından bir bölüm:

- Bu kokuları kötü, çehreleri siyah, şeytani habisler kimdir? Niçin Mukaddes Mescid'e ve secde edenlere engel olurlar? Şeytanlar zincirli değil midir?
- Bu gördüklerin mü'minlerin korkuları, duyarsızlıkları, gafletleridir! İşledikleri günahların, isyanların, gönüllerini bağladıkları dünyanın sevgisinin tecessüm etmiş karanlık halidir. Bir asırdır Beyt'ül Makdis'i kuşatan deccaliyetin askerleridir.
- İmdat ve nusret ne vakittir, kime nasiptir?
- Musa, Harun ve Hızır'la yoldaşlık edene...
- (?)
- Tihan edene...
- (?)
- Bin ayda bir doğana...

Söz konusu yazıyı okumak için...

 

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }