Bülent Deniz yazdı: İsmail Heniyye'ye sordum... Bülent Deniz yazdı: İsmail Heniyye'ye sordum...

Muhammed Köse, yaşanan İran-İsrail gerilimi hakkında "Geçtiğimiz günlerde Filistin meselesini propaganda aracı olarak kullanmaktan başka bir amacı olmayan İran ile İsrail arasında yaşanan kayıkçı kavgası tadındaki karşılıklı “füzeleşmeleri” izledik. Samimiyetine asla inanmadığımız İran’ın bu saldırı tiyatrosunu bile Gazze için değil kendi askerleri için düzenlediğini bir kenara not ettik. Herhangi bir beklentimiz olmasa da İran’ın hiç değilse bu meseleyi kullanmasının önüne geçmek için mecburen bahsetmek zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya halkarının 'Gazze' davasında Siyonizm'e karşı belli bir konum alabildiğini kaydeden Köse, Suriye'deki iç savaştaki İran'ın rolünü işaret ederek o savaşta dünya haklarının sessiz kalmasına dikkat çekti.

Gazze için dünya komuoyunun İsrail'e karşı aldığı tavırı, emperyal güçlerin görmezden geldiğini aktaran Köse, "Gazze için de durum çok farklı değil. Onlar da gözler göre göre yok ediliyorlar. Çıkarılan onca sesin ve gürültünün ürkütmeye yetmediği vahşi Siyonist katil sürüsü herhangi bir dış müdahaleye uğramasın diye nöbet tutan ABD ve İngiliz uçak gemileri nezaretinde soykırım yapıyor." dedi.

Ayrıca, Köse, Çin'in zulmü altındaki Doğu Türkistan'a da dikkat çekti:

"Doğu Türkistan Çin’in Filistin’i olduğu halde nedense bir türlü yeterli ilgiyi göremiyor ve kimse Çin’e ambargo çağrısı yapılmıyor" 

Küçük işlerde görülen, kişinin büyük resmidir Makale: Küçük işlerde görülen, kişinin büyük resmidir