İlk olarak 2003 yılında piyasaya sürülen Activision yapımı Call of Duty oyununda yer alan İslamofobik görüntüler tepki çekti.

WebTekno'nun haberine göre, Call of Duty'nin yeni serisi Vanguard kısa bir süre önce yayınlanmıştı. Oyunun yayınlanmasıyla birlikte tartışmalar ortaya çıktı. Birçok kullanıcıyı heyecanlandıran oyunun Zombi modundaki Stalingrad haritasında bir zemine dağılmış ve bazıları ise kana bulanmış halde Kur'an-ı Kerim'den sayfaların göründüğü belirlendi.

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

2. Dünya Savaşı'nı konu edinen Call of Duty: Vanguard serisinde yer alan bir Kur'an-ı Kerim sahnesi sebebiyle Activision-Blizzard Müslüman kullanıcılarından özür diledi.

KUR'AN SAYFALARI OYUNDAN KALDIRILDI

Call of Duty Orta Doğu sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan açıklamada, görüntülerin oyuna yanlışlıkla dahil edildiğini belirterek, "Call of Duty herkes için yapılır. Geçen hafta yanlışlıkla dahil edilen, Müslüman toplumuna duyarsız içerikler vardı ve fark edildiği an oyundan çıkarıldı. Oyundaki gibi görünmemeliydi. Derinden özür dileriz. Gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için, durumu ele almak için kendi içimizde acil adımlar atıyoruz" ifadelerine yer verdi. Ardından oyundaki Kur'an sayfaları yerine boş sayfalar dahil edildi.