Ramazan ayında tutulan oruçlarda gün boyunca dinç ve sağlıklı kalabilmek için iftarda ve sahurda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme ve hastalıklar hakkında yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan'da yenilmesi gereken süper besini açıkladı.

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI: YUMURTA

Yumurtanın faydalarına her fırsatta değinen Karatay özellikle köy yumurtası yenilmesini öneriyor. Haşlanmış yumurtanın birçok hastalığa karşı koruma sağladığını belirten Karatay, yumurtanın haşlanma derecesi ve miktarının da önemli olduğunu belirtti. Yüksek oranda kalsiyum ve protein barındıran yumurtanın orta miktarda haşlanması gerektiğini vurguladı. Karatay, sağlıklı yaşamın sırrı olarak da yumurtayı işaret etti.

"GÜÇLÜ VE GERÇEK BİR BESİNDİR"

Canan Karatay, "Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez." ifadelerini kullandı.

yumurta-1

YUMURTANIN FAYDALARI:

Kemikleri güçlendirir
Kandaki demir miktarını düzenler
Kilo vermeye yardımcı olur
Kolesterolü düşürür
Beyin sağlığına katkı sağlar
Göz hastalıklarından korur
Saçları ve tırnakları güçlendirir
Bağışıklık sistemini güçlendirir